Nämä viisi asiaa sinun tulee tietää Tähtien sota -spinoff Star Wars: Rogue Onesta

Godzilla-ohjaaja Gareth Edwardsin Star Wars: Rogue One on ensimmäinen tulevista Tähtien sota -spinoff-elokuvista.

Rogue One on Rogue Squadronin johtaja, eli kapinallisten tähtilaivaston hyökkäyslentueen ehdoton kärki. Milloin Rogue Squadron sai alkunsa? Keitä siihen kuuluu? Olemmeko nähneet heitä aikaisemmin?

1. Rogue Squadron perustettiin Yavinin taistelun jälkeen – Ensimmäisen Kuolemantähden tuhoon johtanutta taistelua kutsutaan Yavinin taisteluksi. Kuolemantähden tuhonnut lentue oli Red Squadron, joka koostui parhaista X-Wing-piloteista. Red Squadronista rippeistä tuli taistelun jälkeen Rogue Squadron.

2. X-Wingit ovat Tähtien sota -universumin suosituimmat alukset, mutta eivät tehokkaimmat – Vaikka Rogue Squadronin perusti parhaat X-Wing-lentäjät, se käyttää myös A-Wingejä (nopeus), B-Wingejä (pommitus) sekä Y-Wingejä (kuljetus/saatto).

3. Olemme nähneet Rogue Squadronin jo aiemmin – Rogue One ja hänen lentueensa nähtiin Imperiumin vastaiskussa. Elokuvan avausjaksossa käydään Hothin taistelua. Rogue Squadron on vastuussa tapahtumien ilmatuesta ja AT-AT Walkereiden tuhoamisesta.

x-wing

4. Rogue Squadron on Tähtien sodan Top Gun – Roguet ovat universumin kovimpia pilotteja, tuhoamisen huippuammattilaisia. Parhaista parhaimpia ja ehdotonta eliittiä. Käytännössä siis avaruuden Top Gun.

5. Eräs erittäin tärkeä pilotti oli Rogue One – Tunnetuin Rogue Leader on tietenkin Luke Skywalker. Hän oli yksi Rogue Oneista; johtaja, joka tuhosi toisen Kuolemantähden Endorin taistelussa. Felicity Jones näyttelee Gareth Edwardsin Rogue Onea.

Star Wars: Rogue One ensi-illassa ensi vuonna.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut