Nämä viisi näyttelijää kieltäytyivät James Bondin roolista – mutta miksi?

Luulisi, että joka poika haluaisi ainakin päivän kokeilla James Bondina olemista, mutta ei nämä kaverit. Täytyy toki myöntää, että jos Bondin rooliin suostuu, siitä leimasta on vaikeaa päästä irti ja sitoutuminen saattaakin kestää vuosikymmenen.

1. Liam Neeson

Nykyisin hänet tunnetaan parhaiten Taken-elokuvasarjasta. Bondin roolia Neesonille tarjottiin melkein 20 vuotta sitten, mutta Natasha Richardsonilla oli sanansa sanottavana.

– Se oli noin 18 tai 19 vuotta sitten. Tuleva vaimoni sanoi: ”Jos näyttelet James Bondia, emme mene naimisiin.” Ja minähän kieltäydyin roolista, koska halusin hänen kanssaan naimisiin, näyttelijä sanoi.

2. Hugh Jackman

Australian lahja maailmalle oli aloittamassa työskentelyn X-Men 2 ja Wolverine-elokuvien parissa, eikä halunnut ”näytellä kahta ikonista hahmoa samaan aikaan.”

3. Ewan McGregor

Useista rooleista tunnettu McGregor oli varauksellinen roolin vastaanottamisesta. Tähti ei halunnut leimautua toimintatähdeksi ja päätti pysyä keskittyneenä monipuolisiin rooleihin.

4. Clint Eastwood

Clint oli 60- ja 70-luvuilla tunnettu toimintarooleistaan, mutta hänellä oli niin ikään varauksellinen asenne Bondin osaa kohtaan.

– Myös minulle tarjottiin aika hyvää rahasummaa, jotta tekisin James Bondin, mutta minusta se oli jonkun muun keikka. Se ei tuntunut minusta oikealta.

5. Cary Grant

Charmikkuudestaan tunnettu tähti olisi luultavasti loistanut James Bondin roolissa. Bondien tuottaja Albert R. Broccoli oli innokas saamaan Grant rooliin. Tähti kuitenkin tunsi olevansa 58-vuotiaana liian vanha rooliin ja oli myös valmis sitoutumaan vain yhteen elokuvaan.

Kuva: 007 Skyfall

Lähde: DNA

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut