Näyttelijälegenda feikkasi sydänkohtauksen paetakseen kuvauksista – ohjaaja muistelee epäonnista elokuvaa

Ohjaajaan kohdistui suuret odotukset elokuvaa tehtäessä. Kaikki kuitenkin kaatui palalta tuotannon aikana.

3.9.2018 16:55

Kolminkertainen Oscar-ehdokas Peter Sellers (Dr. Strangelove, Vaaleanpunainen pantteri) muistetaan sekä nerokkaana näyttelijänä että paikoin äärimmäisen vaikeana työtoverina. Molemmista puolista saamme todistusaineistoa Peter Medakin ohjaamassa The Ghost of Peter Sellers -elokuvassa, josta on julkaistu ensimmäinen traileri.

Medakille tuleva dokumenttielokuva oli jonkinlainen tarpeellinen terapiaprojekti, jossa ohjaaja muistelee ohjaamansa Ghost in the Noonday Sun -elokuvan katastrofimaista tuotantoa. Yksi katastrofin aineksesta oli Sellers, joka muun muassa esitti saaneensa sydänkohtauksen päästäkseen eroon kuvausvelvotteistaan. Tämän lisäksi legendaarinen näyttelijä teki kohtauksiaan pilvessä tai asteli paikalle kolme tuntia myöhässä.

”Yhtenä hetkenä hän rakasti elokuvaa ja hän rakasti sinua, toisena hän taas vihasi elokuvaa ja sinua… Puhdasta hulluutta”, Medak muistelee.

Tällä odotetulla merirosvokomedialla oli toki muutkin ongelmansa. Ennen kuvausten alkua kreikkalainen merikapteeni, jonka oli määrä seilata kuvauksissa käytettävä merirosvolaiva satamaan, oli niin kännissä, että täräytti aluksen suoraan laituriin.

Epäonnistunut Ghost in the Noonday Sun julkaistiin lopulta vähin äänin suoraan videolle. The Ghost of Peter Sellers -elokuvasta voi saada vilauksia komediasta, joka olisi voinut toteutua.

Lähde: The Guardian

Korjaus: Peter Sellers ei ole voittanut Oscaria, kuten jutussa alun perin luki. Eikä Medakin elokuvan nimi suinkaan ole Ghost in the Sunday Noon, kuten juttu kertoi.

Lisää luettavaa