Näyttelijälegendalle annettiin vain kolme päivää aikaa elää – Sairastui leukemiaan 39-vuotiaana

Näyttelijä jäi onneksi hoitojen ansiosta henkiin.

19.7.2023 10:01

Mirror uutisoi traagisesta muistosta, jonka näyttelijä Timothy Spall sai kokea 27 vuotta sitten. Brittinäyttelijä muistetaan muun muassa Harry Potter -elokuvista, mutta hänellä on pitkä ura takanaan ohjaaja Mike Leigh’n elokuvissa.

66-vuotias näyttelijä sai vain 39-vuotiaana leukemiadiagnoosin. Lääkärit antoivat hänelle kolme päivää elinaikaa. Spall oli lentämässä diagnoosin jälkeen Cannesin elokuvajuhlille promoamaan Leigh’n Salaisuuksia ja valheita -elokuvaa, joka palkittiinkin festivaalin Kultaisella palmulla.

”Sain diagnoosin samana päivänä, kun minun piti lentää Cannesiin. Kun näin ihmisten kävelevän punaisella matolla, sain ensimmäisen kemoannoksen suoraan sydämeeni”, hän muistelee.

”Kun olen tilassa, jossa et tiedä elätkö vai kuoletko, olet tietyssä syvällisyyden tilassa. Muistan, kuinka menin hoitojen välillä puistoon ja katsoin puuta. Mietin ensimmäistä kertaa miten ihmeellinen asia se on. Kymmenen minuutin ajan mietin, että se on todella hieno puu. Hetken päästä toistin saman uudelleen ja mietin, että tämä syvällisyys kuoleman edessä on hieman yliarvostettua.”

Hoitojen ansiosta leukemia, eli verisyöpä, meni remissioon ja Spall jäi henkiin.

Lisää luettavaa