Näyttelijätär kertoo Hollywood-haasteistaan: ”Et ole naitava.”

1.7.2015 03:02

Prinsessapäiväkirjat -tähti Heather Matarazzo kirjoitti blogin, jonka otsikko on: ”Mikä *ittu on naitava?”

Kirjoituksessa näyttelijä kertoo ensimmäisestä, mutta ei viimeisestä kerrasta, kun hän ei kelvannut Hollywoodin standardeihin, koska ei ollut ”naitavan näköinen.”

– Kun olin 19 tai sinnepäin, olin seisomassa Starbucksissa Länsi-Hollywoodissa ohjaajan kanssa, keskustelemassa tulevasta filmistä, jonka aioimme tehdä. Tie oli ollut pitkä, mutta olimme lopulta valmiita siihen, Matarazzo kirjoitti blogissa.

– Odottaessamme kahvia, huomasin, että hän oli hiukan vaivaantunut. Kysyin, onko kaikki hyvin? Hän sanoi kyllä. En uskonut häntä, joten kysyin uudestaan. Hän katsoi minua ja sanoi: ”Heather, olen pahoillani, meidän täytyy antaa roolisi toiselle näyttelijälle. Tuottajat eivät halua sinua.”

Matarazzo oli ymmällään. Hän oli työskennellyt projektin parissa kaksi vuotta ja yhtäkkiä kaksi viikkoa ennen kuvausten alkua tulee potkut. Matarazzo kysyi miksi ja sai ohjaajalta kylmän vastauksen: ”He sanovat, että et ole naitava.” Matarazzo sai lopulta sivuroolin elokuvasta, vaikkakin mietti pitkään ottaako sitä vastaan.

– Kaikenkaikkiaan pointtini blogikirjoituksessani oli se, minkälainen käsitys minulla on itsestäni ja miten helppoa on tuntea itsensä voimattomaksi sillä perusteella, mitä muut sanovat. Jos joku sanoo, että et ole naitava, ajattelee helposti, että sen täytyy varmaan olla niin, tähti selitti MTV:lle.

Näyttelijä kantoi asiasta taakkaa harteillaan lähes 30-vuotiaaksi saakka. Hän kertoo, että kun sai itsevarmuutensa takaisin, alkoi tulla myös rooleja, joissa hän saisi esittää muutakin kuin ”tavallista tyyneä” tai ”todella ylipainoista naista”. Rooleja, joissa hän saattoi esittää naista, joka on kaunis ja itsevarma.

Kuva: Hostel: Part II

Lähde: MTVAfter Ellen

(Episodi/MLE)

Lisää luettavaa