Näyttelijättären ura karille yhden haastattelun vuoksi – tältä 45 täyttänyt Katherine Heigl näyttää nyt

Suututti muun muassa näyttelijä Seth Rogenin.

30.11.2023 05:30

Päivitys 30.11.2023 kello 14:46. Lisätty aikaväli jolloin Heigl oli mukana Greyn anatomiassa, ja lisätty Greyn anatomian jatkuvan edelleen.

Hollywood-näyttelijä Katherine Heigl täytti 24. marraskuuta 45 vuotta. Hänet muistetaan muun muassa elokuvasta Paksuna (2007), ja sarjoista Roswell (1999-2002) sekä edelleen jatkuvasta Greyn anatomiasta.

Heigl oli mukana Greyn anatomiassa vuosina 2005-2010, ja hän voitti siitä yhden Primetime Emmy -palkinnon. Roswell-sarjasta hän sai Saturn- ja Teen Choice Award -ehdokkuudet.

Heigl aloitti uransa lapsimallina ennen kuin hän siirtyi näyttelijäksi. Hän debytoi elokuvassa Eräs yö (1992), ja teki sen jälkeen elokuvia tasaiseen tahtiin.

Myöhemmin hän näytteli kaupallisesti menestyneissä romanttisissa komedioissa kuten Paksuna (2007), 27 Dresses – hääkuumetta (2008), The Ugly Truth (2009), Killers (2010), Saman katon alla (2010) ja New Year’s Eve (2011).

27 Dresses – hääkuumetta (2008).

Jotkut näyttelijät onnistuvat pilaamaan uransa omalla käytöksellään. Näin kävi väitetysti myös Heiglille, tai ainakaan hän ei välttämättä saavuttanut kaikista kirkkaimpia parrasvaloja tai täyttä potentiaaliaan.

Näyttelijän entinen pomo Shonda Rhimes Greyn anatomia -sarjasta ei aikoinaan peitellyt inhoaan Heigliä kohtaan. Tämä kumpusi ainakin siitä, että Heigl sanoi julkisesti roolistaan, ettei hän ole saanut Emmyn arvoista käsikirjoitusta hahmolleen, joten hänen ei pitäisi olla Emmy-ehdokas – eikä hän tuolloin ollutkaan.

Toinen sisäpiiriläinen puolestaan väitti Heiglin elokuvan Saman katon alla (2010) kuvauksista seuraavaa: ”Hän maksaa rahaa jokaisena kuvauspäivänä. Puvustusongelmia, ei tule ulos asuntoautostaan, kyseenalaistaa käsikirjoituksen joka päivä. Jopa sopimuksen viimeistely Warnerilla oli tuskallista. Hän meni lopulta liian pitkälle.”

Seth Rogen ja Katherine Heigl elokuvassa Paksuna.

Uran jumittamisen saattoi sinetöidä hänen haastattelunsa, jonka hän antoi Paksuna-elokuvansa tiimoilta. Hän kutsui elokuvaa Vanity Fairille ”hieman seksistiseksi”. Hän sanoi myös, että ”elokuva maalaa naiset paskiaisiksi, huumorintajuttomiksi, kireiksi, ja maalaa miehet rakastettaviksi, hölmöiksi, hauskoiksi tyypeiksi… Minun oli vaikea rakastaa elokuvaa.”

Haastattelu aiheutti luultavasti närää Hollywoodissa, ja hänen kanssanäyttelijänsä Seth Rogen loukkaantui. Vuonna 2016 Rogen vaikutti leppyneen, ja hän sanoi The Hollywood Reporterille ymmärtävänsä, että haastattelu on vahingoittanut Heiglin uraa. Hän ei itse halunnut niin käyvän, ja sanoi pitävänsä Heiglista.

Heiglin näyttelijäura ei tyssännyt kokonaan. Hän on jatkanut pienemmän mittakaavan elokuvissa ja tv-sarjoissa. Tälläkin hetkellä hänellä on tulossa IMDb:n mukaan kaksi tuotantoa.

Toinen on koominen musikaali That’s Amore, ja siinä näyttelee Heiglin lisäksi nimekkäitä tähtiä kuten John Travolta ja Christopher Walken. Toinen tuotanto on kirjaan The Woman Who Ran for President perustuva minisarja, jossa Heigl näyttelee presidentiksi pyrkivää naista. Minisarja sijoittuu vuoteen 1872.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Katherine Heiglistä

Heigl rakastaa eläimiä. Hänellä oli ainakin vielä vuonna 2014 kahdeksan koiraa, neljä kissaa, yhdeksän hevosta, kaksi aasia, kaksi vuohta ja kahdeksan kanaa.

On sanonut yhden hänen pahimmista paheistaan olevan tupakointi.

Soitti selloa lukiossa.

Äänestettiin vuoden 2008 Askmen.comin ”Maailman 99 seksikkäintä naista” -äänestyksessä sijalle 1.

Katherine Heigl on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Avaruusolentoja nähnyt ysärikaunotar Goldie Hawn täytti 78 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: IMDb, WikipediaHollywood, We Got This Covered

Lisää luettavaa