Netflix viettää merkkipäivää – Suoratoistopalvelu rantautui Suomeen tasan kymmenen vuotta sitten

Näin se aika kuluu.

18.10.2022 11:50

Suoratoistopalvelut ovat nykyaikaa, mutta eivät ne enää ole mikään uusi juttu. Esimerkiksi Netflix on toiminut Suomessa jo tasan kymmenen vuotta.

Netflix aloitti toimintansa Suomessa 18. lokakuuta 2012, joten tänään yhtiö juhlii maassamme merkkipäivää.

Suoratoistopalvelun uranuurtaja aloitti toimintansa Yhdysvalloissa jo vuonna 1997. Aluksi Netflix harjoitti dvd-elokuvien ja -sarjojen vuokrausta ja myyntiä postin kautta. 2010-luvulla Netflix alkoi esittää sarjoja suoratoistona, ja samalla alettiin tuottaa omia sarjoja ja elokuvia.

Lue myös: Netflix poistaa yhden ensimmäisistä vetonauloistaan – Enää tämä viikko aikaa katsoa

Netflixin ensimmäisiin hittisarjoihin kuuluivat House of Cards ja Orange is the New Black. Kun Netflix tuli Suomeen vuonna 2013, kansainvälistyminen oli vasta alussa. Nykyään Netlixillä on yli 220 miljoonaa tilaajaa ympäri maailmaa.

Viimeisimpiin suosikkisarjoihin kuuluvat muun muassa Squid Game, Bridgerton ja Stranger Things. Netflix on tuottanut menestyksekkäästi myös pitkiä elokuvia, kuten The Irishman, Red Notice ja Don’t Look Up.

Netflix oli pitkään suoratoistopalvelujen ykkönen, mutta kilpailu on viime vuosina kiristynyt, ja alalle on tullut kovia kilpakumppaneita, kuten Disney Plus, Prime Video ja HBO Max.

Viime elokuussa Disney Plus kiilasi suosiossa Netflixin edelle 221 miljoonalla tilaajalla.

Lisää luettavaa