Netflixin karmaisevat kauhusarjat – listasimme 6 ahmimisen arvoista

Aina on hyvä hetki vetäytyä peiton alle pelkäämään.

Kyllästyttääkö Suomen kesä tai onko lomalla liikaa aikaa? Eipä hätää – Netflixissä on tarjolla viihdyttäviä kauhusarjoja, joista riittää katsottavaa tuntikausiksi. Poimimme joukosta kutkuttavimmat luomukset, jotka ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia.

American Horror Story


American Horror Story on kokoelma, joka kerää eri henkilöitä, sijainteja ja tarinoita yhden otsikon alle. Jokainen kausi keskittyy vuorollaan eri teemaan, ja kausia on nähtävillä viisi kuudesta. Sarjassa nähdään niin noitien kokousta kuin freak showta, hotellia ja pahaenteistä maataloa. Amerikkalaisia kauhutarinoita tähdittävät muiden muassa Kathy Bates, Angela Basset ja pop-tähti Lady Gaga.

YouTube video

Bates Motel

Alfred Hitchcockin Psyko on monelle tuttu. Bates Motel kurkistaa Norman Batesin (Freddie Highmore) teinivuosiin ja kertoo mitä tapahtui ennen kuin hänestä tuli skitsofreeninen murhaaja. Norman on kiltti ja herkkä poika, jolla on mutkikas suhde äitiinsä Normaan (Vera Farmiga). Tilanne vaikeutuu entisestään, kun Norma ei salli Normanin tarvitsemaa psykologista hoitoa, koska pelkää menettävänsä poikansa.
Netflixistä löytyy kolme kautta viidestä. Katso alta uusimman tuotantokauden traileri.

YouTube video

Buffy the Vampire Slayer

Buffy Summersin (Sarah Michelle Gellar) elämä ei ole helppoa. Hän muuttaa uuteen kaupunkiin ja joutuu tavallisten teini-iän ongelmien lisäksi hyväksymään kohtalonsa Tappajana. Hänen tehtävänään on pitää maailma turvallisempana ja parempana paikkana listimällä yliluonnollisia pahiksia kuten vampyyreja ja demoneita, mutta pahuuskaan ei aina ole yksiselitteistä. Jokainen kausi huipentuu taisteluun, jonka tavoitteena on kukistaa astetta isompi ja pahempi pahis.
Joss Whedonin luomasta klassikkosarjasta on saatavilla kaikki seitsemän kautta ja 145 jaksoa.

YouTube video

Kuolleista palanneet

Ranskalaissarjassa seurataan pienen vuoristossa sijaitsevan kyläyhteisön tapahtumia. Kummia asioita tapahtuukin: useat kuolleiksi oletetut kyläläiset palaavat koteihinsa. Ihmismuodossa palaavat haamut eivät ole ikääntyneet päivääkään, ja he ovat autuaan tietämättömiä omista kuolemistaan. Kuolleista palanneet aloittelevat elämäänsä uudestaan, mutta alkavat pikkuhiljaa tajuta, että jotain on vialla. Kyläläiset huomaavat, että tutut kasvot eivät ole ainoita, jotka ovat heränneet kuolleista.
Anne Consignyn, Clotilde Hesmen ja Frédéric Pierrotin tähdittämästä sarjasta on Netflixissä molemmat tähän mennessä tehdyt kaudet.

YouTube video

Penny Dreadful

1800-luvun Lontoossa riehuvat yliluonnolliset voimat. Tutkimusmatkailija Malcolm Murray (Timothy Dalton), amerikkalainen mestariampuja Ethan Chandler (Josh Hartnett) ja arvoituksellinen sankaritar Vanessa Ives (Eva Green) yhdistävät voimansa pitääkseen pahat voimat kurissa. Kaupunkia riivaavat monet kauhukirjallisuudesta tutut hahmot kuten Dorian Gray, Dracula ja Victor Frankenstein.
Kaksi kolmesta kaudesta on katsottavissa Netflixistä.

YouTube video

Hannibal

Sarja ajoittuu aikaan ennen Thomas Harrisin ensimmäistä Lecter -romaania Punainen lohikäärme. Tarina seuraa kolmen kauden edestä psykiatri Hannibal Lecterin (Mads Mikkelsen) ja hänen potilaansa FBI:n erikoisagentin Will Grahamin (Hugh Dancy) suhdetta. Graham tulee vedetyksi mukaan Lecterin pirulliseen maailmaan ja tutustuu tämän poikkeaviin ateriointitapoihin.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut