Netflixin kohudokumentti Queen Cleopatra on saanut historiallisen alhaiset arvosanat

Närästystä aiheuttanut dokumentti on nyt julkaistu.

15.5.2023 14:19

Rotten Tomatoes on sivusto, joka kerää kriitikkojen ja katsojien arvosanoja. Niistä muodostuu niin sanottu tuoreusarvo.

Kriitikkojen tuoreusprosentti ei tarkoita keskiarvoa, vaan sitä, kuinka moni kriitikko on antanut teokselle yläpeukun eli suosittelee sitä.

Netflixin kohudokumentti Queen Cleopatra on saanut murska-arviot sekä kriitikoilta että katsojilta.

Kriitikoiden tuoreusarvo on tätä kirjoittaessa 11 prosenttia ja katsojien infernaaliset kaksi prosenttia. Kriitikkokeskiarvo on 4,2/10 ja katsojien 0,7/5.

Will Smithin vaimon Jada Pinkett Smithin tuottama dokumentti päätyi rajun kritiikin kohteeksi, koska siinä nähdään Kleopatra tummaihoisen Adele Jamesin esittämänä.

Kleopatran suku oli tarkoin varjeltua kreikkalais-makedonialaista verilinjaa, joten tämä on hermostuttanut myös muun muassa egyptiläiset. Eräs egyptiläinen lakimies on jopa haastanut Netflixin oikeuteen dokumentin ”mustapesun” takia.

Dokumentti kertoo Kleopatran olleen afrikkalainen musta kuningatar. Se on ensimmäinen osa afrikkalaiset kuningattaret -nimistä dokumenttisarjaa. Ongelma on siinä, ettei Kleopatran tummaihoisuudesta ole juuri todisteita.

Neliosaisen dokumentin arviot pysynevät historiallisen alhaisina, sillä katsojaprosentti kävi jo yhdessä. Puhutaan historiallisesta arvostelupommituksesta.

Alla traileri.

Lähde: Forbes

Lisää luettavaa