Netflixin rikossarjassa tutkitaan outoa tosielämän murhaa – mukana tapauksen viimeisimmät käänteet

Koukuttava rikostapaus Netflixin dokumenttina.

24.10.2018 10:55

Vuonna 2001 amerikkalainen kirjailija Michael Peterson soitti ambulanssin kotiinsa ja ilmoitti vaimonsa kaatuneen portaissa ja kuolleen. Poliisi ei uskonut, että kyseessä oli onnettomuus, ja Peterson sai syytteen murhasta.

Tapauksesta tuli välittömästi etusivun uutinen. Oscar-palkittu ranskalainen dokumentaristi Jean-Xavier de Lestrade pääsi kameroineen seuraamaan oikeusjutun kulkua jo varhaisessa vaiheessa.

Murhaportaat? näyttää katsojalle tapauksesta Petersonin ja hänen lakimiestiiminsä näkökulman, mutta varakkaasta kirjailijasta paljastetaan myös yllättäviä salaisuuksia. Onko varakas kirjailija tappanut vaimonsa, vai onko hän joutunut oikeusmurhan kohteeksi?

Toinen vastaavavanlainen Netflix-sarja Making a Murderer tulee mieleen, mutta Murhaportaat? jättää enemmän tilaa katsojan omalle pohdinnalle, eikä Petersonin syyllisyyttä tai syyttömyyttä tuputeta katsojalle.

Alun perin sarja valmistui jo vuonna 2004, mutta asian saatua uusia käänteitä de Lestrade teki siihen uusia jaksoja. Sarjassa on yhteensä 13 jaksoa, mutta se etenee kuin siivillä.

Tähdet ★★★★

Lisää luettavaa