Nyt Netflixissä: Huikea spektaakkeli vailla vertaa – eeppinen elokuva voitti viisi Oscaria

Netflixin valikoimaan on lisätty vuonna 2000 ilmestynyt Gladiaattori.

Ridley Scottin ohjaustyössä roomalainen kenraali Maximus (Russell Crowe) nimitetään keisari Marcus Aureliuksen (Richard Harris) seuraajaksi. Keisarin kiero poika Commodus (Joaquin Phoenix) ei kuitenkaan suvaitse päätöstä, joten hän murhaa isänsä ja tuomitsee Maximuksen ja tämän perheen kuolemaan.

Tappoyrityksestä selvinnyt Maximus päätyy orjaksi, ja hänestä tulee menestynyt gladiaattori. Pian kostonhimoinen Maximus on Rooman Colosseumilla ottelemassa – ja edessä on kohtaaminen Commoduksen kanssa.

Elokuvassa näyttelee myös Connie Nielsen, Derek Jacobi, Djimon Hounsou ja Oliver Reed.

Gladiaattori oli ilmestyessään menestys sekä lippuluukuilla että kriitikoiden keskuudessa. Oscar-gaalassa se voitti viisi pystiä – paras elokuva, paras miespääosa (Crowe), paras puvustus, parhaat erikoistehosteet ja parhaat äänet.

Monia hienoja elokuvia tehneen Scottin parhaisiin ohjaustöihin kuuluva Gladiaattori on eeppinen spektaakkeli täynnä hienoja roolisuorituksia, mahtavaa toimintaa ja mahtipontista musiikkia, josta vastaa Hans Zimmer.

Triviatietona voidaan mainita, että Gladiaattori kuvattiin ilman valmista käsikirjoitusta. Mikä on hämmentävää, koska kyseessä on niin onnistunut elokuva.

Alla on traileri.

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät jutut