Nyt Netflixissä: Laatuohjaajan loistotrilleri – kannattaa katsoa pelkästään Tom Cruisen yllättävän roolisuorituksen takia

Netflixin valikoimaan on lisätty vuonna 2004 ilmestynyt Collateral – väärä aika väärä paikka.

2.10.2016 09:00

Michael Mannin ohjaama trilleri kertoo taksikuskista (Jamie Foxx), jonka kyytiin hyppää palkkamurhaaja (Tom Cruise). Normaali taksikeikka muuttuu kuitenkin vaaralliseksi, kun taksikuski huomaa olevansa palkkamurhaajan panttivanki.

Sivuosissa nähdään Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg ja Javier Bardem.

Collateral on laadukas trilleri alusta loppuun. Rikos- ja jännityselokuviin erikoistunut Mann tuntuu olevan elementissään. Elokuvassa jännitystä rakennetaan hienosti, juoni etenee sujuvasti ja sokerina pohjalla on hienot roolisuoritukset. Erinomainen soundtrack ansaitsee myös maininnan.

Elokuva on katsomisen arvoinen pelkästään Tom Cruisen takia, joka esittää yllättävästi konnaa, vaikka yleensä hänet nähdään sankarirooleissa. Harmaaksi värjätty Cruise istuu kylmän palkkamurhaajan osaan oikein hyvin. Cruisen vastaparina nähtävä Jamie Foxx tekee myös hyvää työtä sympaattisena taksikuskina.

Collateral oli ilmestyessään arvostelumenestys. Rotten Tomatoes -sivustolla sillä on 86 % positiivisia arvioita. IMDb-arvosana taas on 7,6.

Foxx sai roolisuorituksestaan parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkuuden. Lisäksi Collateral oli Oscar-ehdokkaana parhaasta leikkauksesta.

Alla on traileri.

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa