Netflixissä on nyt katsojan mukaansa tempaava rikoselokuva – mutta pilaako todella outo loppu kokemuksen?

IMDb-arvosana on 6,8.

5.2.2024 17:29

Netflixin valikoimassa on nyt elokuva Kunniasanalla (The Pledge, 2001). Leffa tarjoaa laadukasta elokuvaviihdettä, mutta moni sen nähnyt lienee äimistynyt elokuvan lopusta.

Kunniasanalla kertoo eläköityneestä poliisista Jerrystä, joka lupaa murhatun tytön äidille löytävänsä hänen tyttärensä murhaajan. Jerry ei usko poliisin napanneen oikeaa miestä, ja hän alkaa löytää myös kaavan tappajan toimintatavoissa. Jerry päättää muuttaa lähelle murhia, jotta hän löytäisi pitkän, mustalla autolla ajavan miehen, jonka hän uskoo olevan murhaaja.

Elokuvan ohjasi Sean Penn. Laajassa tähtikaartissa nähdään Noonanin lisäksi Jack Nicholson, Patricia Clarkson, Aaron Eckhart, Helen Mirren, Robin Wright Penn, Vanessa Redgrave, Sam Shepard, Tom Noonan, Mickey RourkeLois Smith ja Benicio del Toro.

Kunniasanalla-elokuvasta olisi kenties voinut tulla muistettava leffa, jonka pariin katsoja olisi halunnut aina silloin tällöin palata. Voikin olla, että sen kyseenalainen loppu vei tämän mahdollisuuden elokuvalta.

Näyttelijä Tom Noonan kertoi, että Warner Bros painosti Sean Pennin viimeistelemään elokuvan aikataulussa ja alle sovitun budjetin, koska studio pelästyi Battlefield Earth -elokuvan floppaamista. Noonanin mukaan neljä tai viisi kohtausta jäi kokonaan kuvaamatta, joka kenties selittää elokuvan oudon lopun.

Mainittakoon vielä, että Penn on Mickey Rourken fani, ja hän halusi antaa Rourkelle pienen roolin elokuvasta. Rourke tarpoi tuolloin B-elokuvissa, ja hän oli rahaton. Pennin tarjoaman roolin jälkeen Rourke alkoi jälleen saada tarjouksia isommilta studioilta. Alla traileri.

Lue myös: Venäjällä nousi raivo – uusi sodan ja totalitarismin vastainen elokuva nousi katsojatilaston kärkeen – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia