Nyt Netflixissä: Realistisin maailmanlopusta kertova elokuva koskaan? Voi olla välillä vaikeaa katsoa

Tie on elokuva, joka ei karun synkkyytensä vuoksi sovi kaikille.

Pienelle huomiolle jäänyt, erinomainen maailmanlopusta kertova vuoden 2009 elokuva Tie löytyy nyt Netflixin valikoimasta. Elokuvan koruttomuus ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta joillekin leffa toimii kuin miljoona volttia.

Tarinassa isä ja poika yrittävät selviytyä ankeassa ja hengenvaarallisessa post-apokalyptisessa maailmassa. Tien katsomisen jälkeen muut vastaavasta aiheesta tehdyt leffat tuntuvat lähinnä lastenelokuvilta. Tiehen on saatu hienolla tavalla aitouden tuntua, karmivuutta, ahdistusta…

Elokuvan tähti Viggo Mortensen koki kovia rooliinsa valmistautuessaan, sillä hän näännytti itseään ja nukkui jatkuvasti samat vaatteet päällään. Hänet niin ikään heitettiin ulos kaupasta, sillä häntä luultiin kodittomaksi.

Joihinkin katsojiin lähtemättömän vaikutuksen jättävässä elokuvassa näyttelevät Mortensenin lisäksi muun muassa Charlize Theron, Robert Duvall ja Guy Pearce. Elokuvan ohjauksesta vastaa Laittomat-leffasta tunnettu John Hillcoat. Tarina perustuu Cormac McCarthyn kirjaan The Road.

Episodin arvostelussa tuumittiin muun muassa näin:

”Romaanin raadollinen ja riutunut maailma on vangittu valkokankaalle onnistuneesti. Pahaenteinen ja aavemainen miljöö on surumielisen kaunis jäännös menneestä ajasta. Nick Caven säveltämä tunnelmallinen musiikki säestää matkaa lannistumattomaan ihmissydämeen, jossa kaikista vastoinkäymisistä huolimatta palaa pieni toivonkipinä. Tämä kipinä näyttäytyy kuitenkin vain muutaman kerran, minkä vuoksi katsojakokemus on hyvin ankea. Vaikka Tie etenee painajaismaisesta pimeydestä kohti heiveröistä valonpilkettä, se antaa aivan liikaa tilaa pelkälle tuskalle ja kärsimykselle.”

Lähde: IMDB

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut