Nyt Netflixissä: Viiden tähden mestariteos – kahdeksan Oscarin voittajaa on vaikea sijoittaa mihinkään lajityyppiin

Netflixin valikoimaan on lisätty vuonna 2008 ilmestynyt Slummien miljonääri.

3.11.2016 20:00

Danny Boylen ohjaama elokuva sijoittuu Intiaan ja kertoo Jamal-nimisestä orpopojasta, joka pääsee osallistumaan Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan. Koko maa seuraa 18-vuotiasta Jamalia, joka pääsee yhden kysymyksen päähän pääpalkinnon voittamisesta.

Poliisi kuitenkin pidättää Jamalin epäiltynä huijauksesta. Virkavallalla on vaikeuksia uskoa, että slummeista tullut poika voisi tietää vastaukset kysymyksiin.

Jamal yrittää todistaa syyttömyytensä poliisille, joten hän kertoo kokemuksistaan, joiden avulla hän pystyi vastaamaan oikein kysymyksiin.

Pääosissa nähdään Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor ja Irrfan Khan.

Slummien miljönääri oli vuoden 2008 suurimpia hittejä. Kriitikoiden kehuma elokuva keräsi maailmanlaajuisesti 377 miljoonan dollarin lipputulot.

Oscar-gaalassa Slummien miljonääri voitti kahdeksan palkintoa: paras elokuva, paras ohjaus, paras musiikki, paras laulu, paras sovitettu käsikirjoitus, paras kuvaus, paras leikkaus ja paras äänitys.

Episodin arviossa elokuva sai viisi tähteä. Siinä kirjoitettiin seuraavanlaisesti: ”Vikas Swarupin romaaniin perustuva Slummien miljonääri on Intiaan sijoittuva tarina, jota on vaikea sijoittaa mihinkään lajityyppiin.”

Slummien miljonääri on jännittävä ja romanttinen yhdistelmä Bollywoodia ja Charles Dickensin romaaneja tyyliin Oliver Twist tai David Copperfield. Boyle on rakentanut Jamalin uskomattomasta elämäntarinasta värikkään, rytmikkään ja kaikkiin katsojan aisteihin vetoavan elämyksen.”

Alla on traileri.

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa