Night Visions alkaa huomenna! Ole nopea, ennakkomyynti on käynyt ennätysvilkkaasti

Vuoden kovimmat fantasia-, kauhu-, toiminta- ja scifi-elokuvat Helsingin Kinopalatsissa.

Huomenna keskiviikkona 21.11.2018 käynnistyvä festivaali esittää neljän päivän ja yhden yön aikana 41 pitkää elokuvaa ja kourallisen lyhytelokuvia. Syksyn odotetuimpien uutuuksien ohella ohjelmistossa on valikoima kulttiklassikoita, jotka nähdään nyt ensi kertaa Suomen valkokankailla sensuroimattomassa muodossaan.

Lipunmyynti on lähtenyt käyntiin ennätysvauhdilla. Suosituimmiksi elokuviksi ovat kohonneet hittiohjaaja Luca Guadagninon (mm. Call Me By Your Name, 2017) ohjaama ja vuoden parhaaksi elokuvaksi ylistetty Suspiria (Italia / USA, 2018) sekä elokuvan kauhukakaran Gaspar Noén uusin provokaatio Climax (Ranska, 2018). Suspirian ainoa näytös ja Climaxin ensimmäinen näytös on myyty loppuun. Loppuun ovat myyneet myös teinitrilleri Summer of 84:n (Kanada / USA, 2018) ainoa näytös ja amerikkalaisen scifi-indie-helmen Prospect (Kanada / USA, 2018) toinen näytös.

Huomattavaa kiinnostusta ovat herättäneet myös festivaalin avajaiselokuva, kybertrilleri Upgrade (Australia, 2018), Norjan tositapahtumiin perustuva black metal -eepos Lords of Chaos (Britannia / Ruotsi, 2018) sekä 1970-luvun italialaisille kulttielokuville kunniaa tekevä murhamysteeri Abrakadabra (Argentiina / Uusi-Seelanti, 2018). Festivaalin kunniavieraiden klassikkoteoksista erityistä mielenkiintoa ovat herättäneet Sam Firstenbergin American Ninja (USA, 1985) sekä kauhutrilleri Opera (Italia, 1987), jonka tehosteet on loihtinut Euroopan maineikkain efektivelho Sergio Stivaletti. Firstenberg ja Stivaletti ovat paikalla elokuviensa näytöksissä.

Helsinkiin elokuvansa esittelemään saapuvat Firstenbergin ja Stivalettin ohella maailman omaperäisimmäksi ohjaajaksi kutsuttu Jim Hosking (An Evening with Beverly Luff Linn, Britannia / USA 2018), Ruotsin viime kesän yllätysmenestyksen The Unthinkable (Den blomstertid nu kommer, Ruotsi 2018) pääosanesittäjä ja käsikirjoittaja Christoffer Nordenrot, amerikansuomalainen Emma Tammi (The Wind, USA 2018), islantilainen Börkur Sigthorsson (Vultures, Islanti 2018), tanskalainen Rasmus Kloster Bro (Cutterhead, Tanska 2018) ja kanadalainen Justin McConnell (Lifechanger, Kanada 2018).

Festivaaliklubi järjestetään On the Rocksissa Rautatientorin laidalla perjantaina 23.11.2018. Night Visions Midnight Climax klubilla esiintyvät Kalevi Helvetti, John Carpenterin ja Goblinin inspiroima syntetisaattoriartisti Levinsky, UFO-tarinoita ja psykedeliaa performanssitaiteeseen yhdistelevä UFOtutkimuksia sekä maailman suosituin milkcore-yhtye Mjölkburg. Klubille on ilmainen sisäänpääsy eli sisään pääsee narikkamaksun hinnalla.

Lisätietoja syksyn 2018 festivaalista, ohjelmisto ja aikataulu löytyvät osoitteesta www.nightvisions.info. Liput näytöksiin myynnissä Finnkinon verkkokaupassa sekä kaikissa Finnkinon elokuvateattereissa.

Aiheeseen liittyvät jutut