Night Visions -festivaali esittelee kotimaista tuotantoa

4.10.2011 12:59

Night Visions -elokuvafestivaalin lipunmyynti käynnistyy perjantaina 7.10. Night Visions Maximum Halloween 3011 -tapahtuman ohjelmistossa nähdään viiden päivän aikana 30 uutuus- ja klassikkoelokuvaa viidestä eri maanosasta. Näytökset järjestetään 26.–30.10. Helsingin elokuvateatteri Maximissa ja Kinopalatsissa.

Festivaalilla esitetään tänä vuonna enemmän kotimaisia elokuvia kuin ikinä aiemmin. Odotetuimpiin kärkinimikkeisiin lukeutuu uutuusdokumentti LOPUTON GEHENNAN LIEKKI (ohjaus Sami Kettunen, 2011), jonka aiheena on kotimaisen black metal -musiikin kohuttu menestystarina. Dokumentti porautuu black metaliin elämäntapana alakulttuurin voimahahmojen haastattelujen kautta. Se on myös kattava katsaus black metalin historiaan ja nykytilaan.

Toinen todellinen merkkitapaus on odotettu FINLANDIA-GAALA, jossa nostetaan jalustalle suomalaisen elokuvan terävimpiä merkkipaaluja. Festivaalin avajaispäivän 26.10. huipentavan tapahtuman tähtenä loistaa nyt ohjaaja Ismo Sajakorpi ja hänen kohtalokas kauhufantasiansa MERKITTY (1984). Harvinaista elokuvaa ei ole nähty tv-ensi-iltansa jälkeen Suomessa julkisesti. Elokuvan pääosassa sädehtii Satu Silvo ensimmäisessä merkittävässä roolissaan ja sivuosissa nähdään liuta legendoja Matti Pellonpäästä alkaen.

Valokeiloihin kohotetaan myös kaksi tuoretta lupausta aivan vastikään valmistuneiden puolipitkien, noin puolituntisten elokuviensa kautta. Miro Laihon kirjoittaman ja ohjaaman psykylogisen kauhutarinan 8 taustalla häilyy häivähdyksiä David Lynchistä. Lauri Randlan säälimätön väkivaltakuvaus Convict ottaa rohkeasti ravisteltavakseen jengielokuvan lajityypin.

Night Visions on vuodesta 1997 alkaen järjestetty kotimainen elokuvafestivaali, joka on kasvanut kävijämäärältään Suomen kuudenneksi suurimmaksi. Ainutlaatuisten visuaalisten elämysten lisäksi tulevan festivaalin ohjelmistoon kuuluvat perjantaina 28.10. järjestettävä festivaaliklubi sekä kauhuaiheinen aikuisten taidetyöpaja.

Kuva elokuvasta Merkitty.

Lisää luettavaa