Night Visions tarjoilee kalkkunoita ja klassikoita

Keskiviikkona alkava Suomen tärkein genre-festivaali  Night Visions tarjoilee jälleen huiman valikoiman uutuuksia, kalkkunoita ja klassikoita kauhun, roskan ja väkivallan estetiikka ymmärtäville.  Tänä vuonna Night Visionsissa on tarjolla erityisen paljon kotimaista, päällimmäisenä kaikkien aikojen kotimainen kulttielokuva Joulubileet, Jari Halosen psykoosin rajoilla kulkeva hysteerisen vakava kuvaus joulua viettävästä rikollisjoukosta ja heidän passiivisaggressiivisista naapureistaan. Kotimaiseksi laskettaneen myös oman Renny Harlinimme uutuus The Dyatlov Pass Incident (kuvassa).

Mukana on paljon myös tuoretta tavaraa ja myöhemmin normaalilevitykseen tulevia elokuvia, kuten Joseph Gordon-Levittin Don Jon, Alfonso Cuarónin Gravity ja Mikael Håfströmin Arska & Syltty-teos Escape Plan. Erikoispalveluksen faneille Night Visions tekee esittämällä The World’s End -uutuuden lisäksi aikaisemmat Cornetto-trilogian teokset Shaun of the Dead ja Hot Fuzz.

Klassikkorintamalla skaala kulkee Brian De Palman lähes täydellisestä Carriesta Harold P. Warrenin… öh, elokuvaan Manos: The Hands of Fate.

Yksi festivaalin teemoista on kannibalismi, jota juhlistetaan niin klassikoilla kuin Eaten Alive ja vastikään ilmestyneillä uudelleenfilmatisoinneilla kuten We Are What We Are, mutta myös asiaankuuluvilla illalliskokonaisuuksilla. Niille kasvissyöjillä ei ole asiaa – paitsi ruokalistalle.

Kutsuvieraista ehdoton tapaus on Udo Kier, jonka kulttirepertuaarista nähdään hillittömät Flesh for Frankenstein ja Blood for Dracula, sekä harvemmin nähdyt Tohtori Jekyllin naiset ja House on Straw Hill. Tulossa ovat näillä näkymin myös Filth-ohjaaja Jon S. Baird sekä erityisen odotetun dokumentin Jodorowsky’s Dune tekijä Frank Pavich.

Linkki: Festivaalin kotisivut

(Episodi/JV)

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat