Niminäyttelijöitä vilisevä uusi komediasarja alkaa tänään – ”Taustatyöhön on käytetty yhteensä yli 100 vuotta”

Keskiössä kolme näyttelijätärtä.

13.4.2019 05:00

Ylen kahdeksanosainen komediasarja Melkein totta avaa suomalaisen laitosteatterin kulisseja. Tarinan keskiössä ovat kolme näyttelijätärtä Suvi (Emilia Sinisalo), Eeva (Heli Sutela) ja Juulia (Hannele Lauri), jotka jakavat yhteisen pukuhuoneen. Siellä roolivaatteet riisutaan ja ajatukset puetaan sanoiksi.

Teatterissa mylläävät kaikilta työpaikoilta tutut tilanteet, tunteet ja haasteet: säästöt, talouspaineet, johdon ja työntekijöiden välinen luottamuspula, sukupuolten välinen epätasa-arvo, mutta kuitenkin myös rakkaus työhön, ammattiylpeys, solidaarisuus ja ystävyys.

Sarjan keskeisissä rooleissa ovat kulloinkin esitettävät näytelmät. Klassikoiden ja modernien näytelmien yleiset aihepiirit heijastavat aina kunkin jakson teemaa teatterin arjessa.

”Aihe on ainakin tekijöille tuttu, sillä laskimme, että taustatyöhön on käytetty aikaa yhteensä yli 100 vuotta”, sanoo Heli Sutela.

Sivuosissa näyttelevä muun muassa Eppu Salminen, Leena Uotila, Markku Toikka ja Matti Onnismaa. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Heli Sutela, Riku Suokas ja Heikki Syrjä.

Ohjaajina toimivat Petri Kotwica, Kimmo Taavila ja Riku Suokas.

Melkein totta nähdään Yle TV1:llä ja Yle Areenassa lauantaina 13.4. alkaen.

Lisää luettavaa