Noomi Rapace vetää rankassa tulevaisuudenkuvassa seitsemän eri roolia – katso scifi-trilleri nyt ilmaiseksi

IMDb-arvosana on 6,8.

11.3.2024 18:00

Vuonna 2073 ylikansoitus ja siitä seurannut nälänhätä ovat pakottaneet valtiot yhden lapsen politiikkaan. Kaikki perheisiin syntyneet ”ylimääräiset” lapset syväjäähdytetään odottamaan parempaa tulevaisuutta. Tämän välttämiseksi seitsemän viikonpäivien mukaan nimettyä identtistä sisarusta elää isoisänsä oppien mukaisesti piilossa. Nimiensä perusteella he astuvat ulos asunnostaan vain kerran viikossa eläen kyseisen päivän yhteistä identiteettiä käyttäen.

Sisarukset ovat eläneet jo parin vuosikymmenen ajan samaa kaavaa toteuttaen. Eräänä päivänä kaikki menee kuitenkin uusiksi, sillä Monday ei palaa enää kotiin. Hän yksinkertaisesti katoaa, eikä kukaan tiedä miksi.

Tommy Wirkolan (Død snø, Hannu ja Kerttu: Noitajahti, Violent Night) ohjaama What Happened to Monday (2017) on ohjaajansa tyylin mukaisesti rujolla väkivallalla kyyditetty synkkä scifi-trilleri. Pääosassa loistavan Noomi Rapacen lisäksi elokuvassa nähdään nelinkertainen Oscar-ehdokas Willem Dafoe ja kahdeksankertainen Oscar-ehdokas Glenn Close.

Kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista kadonneen elokuvan voi katsoa nyt ilmaiseksi Rakuten TV:stä. Suomeksi tekstitetyn trillerin voi toistaa 5.1- tai 2.0-ääniraidalla.

Elokuvan pariin pääset tästä.

Lisää luettavaa