Nyt alkoi dominointi – 56 miljoonan viikonloppu Avatar 2:lle

Elokuva takoi tulosta, vaikka lumimyrskyt koettelivat Yhdysvaltoja.

26.12.2022 11:30

Odotettua heikomman ensi-iltaviikonlopun jälkeen James Cameronin Avatar: The Way of Water on saanut koneet käyntiin.

Jouluviikonloppuna elokuvaa käytiin katsomassa Pohjois-Amerikan lippuluukulla 56 miljoonan dollarin edestä. 10 päivän aikana se on tuottanut Pohjois-Amerikassa 253,7 miljoonaa ja maailmanlaajuisesti 850 miljoonaa.

Kyseessä ei ole yllätys. Avatar 2 sai hyvän vastaanoton testikatsojilta ja elokuvassa on niin sanottua ”staying poweria”, eli yleisöä riittää varmasti pidemmällekin ajalle.

Suoritus on huima, varsinkin kun sen asettaa kontekstiin. Joulun aikana isossa osassa Yhdysvaltoja on koettu lumimyrskyjä ja äärimmäisiä lämpötiloja, joka on pitänyt ihmiset kotosalla. Lisäksi jouluaatto sattui lauantaille ja joulupäivä sunnuntaille.

Jos tahti säilyy samanlaisena myös joulun välipäivinä, elokuvan tuotto saattaa ylittää maagisen miljardin rajan vielä vuoden 2022 aikana.

Ensimmäinen Avatar koki hämmästyttävän samanlaisen kohtalon 2009, kun lumimyrskyt hidastivat ihmisten pääsyä teattereihin. Lopulta elokuva tuotti kuitenkin 769 miljoonaa Pohjois-Amerikassa ja mielettömät 2,92 miljardia maailmanlaajuisesti.

Avatar 2:n Suomen ensi-ilta oli 14.12.2022.

Lähde: Variety.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia