Nyt dvd:llä: Viiden tähden kauhuklassikko sisältää rankkaa kuvamateriaalia – ei herkimmille

24.5.2016 09:30

Cannibal Holocaustin kehystarinassa käydään Amazonin viidakossa etsimässä sinne kadonnutta dokumenttiryhmää ja suunnitellaan heidän alkuasukkaista kuvaamansa materiaalin esittämistä tv:ssä.

Kyseisen materiaalin läpikäyminen tekee Cannibal Holocaustista yhden ensimmäisistä ja onnistuneimmista found footage -lajityypin edustajista.

Suorasukaisessa eksploitaatiossa kauhistellaan valkoisen ihmisen viidakossa kohtaamia vaaroja ja sivistymättömien alkuasukkaiden raakalaismaisuutta. Lisäksi siinä on taso, jolla kauheuksilla herkuttelua voi käsitellä jopa älyllisesti.

Samalla rankkaa kuvamateriaalia sisältävä teos on toteutettu teknisesti ja rakenteellisesti hyvin kunnianhimoisesti ja onnistuneesti. Se iskee tunnetasolla niin, ettei sovi herkemmille katsojille – muutenkin kuin eläinten todellisen teurastamisen vuoksi. Tätä elokuvaa joko arvostaa tai vihaa.

Lisämateriaalina italialaisista kannibaalielokuvista kertova Eaten Alive! -dokumentti, vaihtoehtoinen versio yhdestä kohtauksesta, trailereita ja galleria.

Jouni Vikman

Elokuva ★★★★★
Ekstrat ★★★

Cannibal Holocaust. Italia 1980. Dvd. Julkaisupäivä 15.4.2016.

Lisää luettavaa