Nyt Elisa Viihde Viaplayssa: Erityisen komea ja brutaali toimintaeepos – ”ensiluokkaista viihdettä”

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 94.

27.5.2023 22:00

Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan on lisätty The Woman King (2022).

Gina Prince-Bythewoodin ohjaama toimintadraama on tositapahtumien inspiroima. The Woman King on ainutlaatuinen tarina Agojiesta, naispuolisesta soturijoukosta, joka suojeli afrikkalaista Dahomeyn kuningaskuntaa 1800-luvulla ennennäkemättömällä taidolla ja raivolla.

Pääosissa nähdään Viola Davis, Thuso MbeduLashana LynchSheila AtimHero Fiennes Tiffin ja John Boyega.

The Woman Kingin Rotten Tomatoes -prosentti on 94. Episodin arviossa elokuva sai neljä tähteä.

The Woman King on monella tapaa rikas elokuva. Se on visuaalisesti dynaaminen; elokuvan taistelukohtaukset on upeasti koreografioitu ja vaikuttavasti kuvattu. The Woman King on myös erityisen brutaali. Ensimmäinen taistelukohtaus vakiinnuttaa saman tien agojie-sotureiden häikäilemättömyyden ja armottomuuden.”

”Elokuvan tarina on sopivan mukaansatempaava, mutta loppua kohden se muuttuu siirappiseksi. Prince-Bythewood ja käsikirjoittaja Dana Stevens tekevät heti alussa selväksi, että nämä naiset eivät ole äitejä tai kodin hengettäriä vaan pelottomia sotureita. Loppua kohden Stevensin käsikirjoitus alkaa turhauttavasti vihjailla, että ehkä agojie-soturit voisivat kuitenkin olla molempia.”

”Prince-Bythewoodin elokuva on silti ensiluokkaista viihdettä. Davisin johtama näyttelijäkaarti tekee upeaa työtä, ja The Woman King on erityisen komea toimintaelokuva. Terence Blanchardin musiikki säestää toimintaa mukavasti ja kyseessä on varma, vaikuttava kokonaisuus.”

Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa