Nyt Elisa Viihde Viaplayssä: superväkivaltainen sarjakuvaelokuva – paikoittain äärimmäisen julma leffa myös naurattaa

Neljän tähden elokuva.

18.12.2021 00:01

Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan on lisätty Kick-Ass (2010).

Mark Millarin sarjakuvaan perustuva ja melko väkivaltainen elokuva kertoo teinipojasta, joka päättää ryhtyä Kick-Ass-nimiseksi supersankariksi, vaikka hänellä ei ole mitään supervoimia. Kick-Ass kiinnittää pian toisten naamiosankareiden ja mafiapomon huomion.

Matthew Vaughnin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Aaron Taylor-Johnson, Nicolas Cage, Chloë Grace Moretz, Mark Strong ja Christopher Mintz-Plasse.

Kick-Assin Rotten Tomatoes -prosentti on 76. Episodin arviossa elokuva sai neljä tähteä.

Kick-Ass tavoittaa alkuperäisen sarjakuvan kirjaimen ja hengen lähes täydellisesti. Joitakin myönnytyksiä modernin teinielokuvan suuntaan on tehty, mutta edelleen hyväntahtoisuus ja pahuus iskevät vastakkain tavalla, joka pitää katsojan varpaillaan. Huumori ja kepeys saavat pahan maailman realiteetit tuntumaan entistäkin synkemmiltä. Toisaalta äärimmäinen julmuus tekee elokuvan hyvyydestä entistä puhtaampaa. Tärkeintä kuitenkin on, että ohjaaja Matthew Vaughn pitää elementit täydellisesti hallinnassaan. Sen sijaan, että hän veisi katsojan sarjakuvamaailmaan, hän tuo supersankaritarinoiden lainalaisuuksia meidän maailmaamme ja saa ne toimimaan uskottavasti”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa