Nyt ensi kertaa Suomen kanavilla – Illan toimintaelokuva on kuin pitkä huumekohtaus, joka päättyy hämmentävään wau-fiilikseen

IMDb-arvosana 3,3.

Toimintaelokuvassa General Commander (2019) CIA:n erikoisjoukko lähtee kukistamaan laitonta elinkauppaa harrastavan italialaismafioson henkeäsalpaavassa toimintajännärissä. Kun CIA päättää lakkauttaa osaston, sen jäsenet joutuvat painimaan omatuntonsa kanssa ja päättävät perustaa oman iskuryhmänsä, jotta saavat viheliäisen rikollispomon kiinni

Steven Seagal tunnettiin joskus ihan oikeana toimintatähtenä, mutta viime vuosina hän on tehnyt lähinnä halpiksia, joissa hän hädin tuskin vaivautuu nousemaan istuma-asennosta ylös.

Elokuvan tasosta kertoo jotain se, että se oli mukana Episodin Kauheus on katsojan silmissä -palstalla, jossa käydään läpi huonoja elokuvia.

Seuraavassa ote Jouni Vikmanin tekstistä Episodin numerossa 4/2020:

Tiedäthän elokuvien kohtaukset, joissa päähenkilö tajuaa tulleensa huumatuksi? Maailma näkyy päällekkäin liukuvana kaksoiskuvana ja äänet muuttuvat kaikuviksi. Jos rakastaa sellaisia, kannattaa katsastaa toinen tämän vuoden uusista Steven Seagal -elokuvista: General Commander.

On ehkä liioittelua sanoa, että ihan koko elokuva olisi kuvattu kuin yhtenä isona huumauskohtauksena (paitsi siinä yhdessä kohtauksessa, jossa joku oikeasti huumataan), mutta ei kyllä paljon puutu. Toisaalta elokuva todistaa, että vastoin joitakin huhuja Seagal pystyy vielä myös seisomaan.

Tosin se voisi olla erikoistehostekin, mutta teorialta vie pohjaa loppupuolen ällistyttävän feikki tulitaistelu helikopterin kanssa. Se on nähtävä uskoakseen. Huumauslätinän väleissä on yllättävän verisiä roiskahduksia ja viimeistään loppu saa ihailemaan mitä kaikkea käsittämätöntä sitä tehdäänkin ihan vakavissaan!

General Commander nähdään nyt Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa. Luvassa on kaksi esitystä Subilla:

  • La 18.09.2021 klo 21.00
  • Pe 24.09.2021 klo 23.55

Katso traileri alta.

YouTube video