Nyt HBO Maxissa: Tarantinon mielestä hänen huonoin leffansa – sisältää kuitenkin uskomattomia toimintajaksoja

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 64.

HBO Maxiin on lisätty Grindhouse: Death Proof (2007).

Quentin Tarantinon ohjaustyössä Stuntman Mike -niminen sarjamurhaaja (Kurt Russell) jahtaa nuoria naisia tuhoutumattomalla autollaan.

Alun perin Death Proof ja Robert Rodriguezin ohjaama Planet Terror julkaistiin yhtenä pitkänä elokuvana, joka sai nimen Grindhouse, mutta Euroopassa elokuvat näytettiin erikseen. Planet Terror löytyy myös HBO Maxin valikoimasta.

Death Proof sai ilmestyessään hieman ristiriitaisen vastaanoton: elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 64. Episodin arviossa elokuvaa kuitenkin kehuttiin. Arviossa todettiin muun muassa näin:

”Quentin Tarantinon pidennetty pastissi eksploitaatioelokuvalle on sen ystäviä hemmotteleva leikkikenttä, jonka loppuhuipennuksen voi samalla nostaa myös toimintaelokuvan parhaisiin.”

”Molemmat osat päättyvät uskomattomiin toimintajaksoihin, joissa Tarantino laittaa elokuvien autotakaa-ajojen ja -kolarointien esteettisen historian uusiksi – samalla brutaalilla tyylillä ja voimalla, jolla se tehtiin martial arts ja miekkataistelujaksoille Kill Bill -elokuvissa. Etenkin toisen tarinan autostuntit ovat kaiketi tajunnanräjäyttävintä mitä elokuvissa on luotu sitten William Friedkinin kädenjäljen.”

Triviana voidaan mainita, että Tarantinon mielestä Death Proof on hänen huonoin elokuvansa.

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut