Nyt HBO Maxissa: Yön ritarin tuorein seikkailu Batman: The Long Halloween jäi traagisesti menehtyneen Glee-tähden viimeiseksi rooliksi

Monella tapaa mielenkiintoinen elokuvatapaus!

6.1.2022 11:00

Viime vuonna alkuperäisesti julkaistu Batman: The Long Halloween animaatioadaptaatio joutui odotuttamaan tuotantoaan siltä varalta, että Matt Reevesin maaliskuussa julkaistava The Batman olisi tahtonut käyttää juonikaarta osana omaa kerrontaansa. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten The Long Halloween pääsi etenemään ja nyt sen ensimmäinen osa on saapunut myös HBO Maxin katselukirjastoon.

Kahteen osaan jaettu filmatisointi seuraa Batmanin pyrkimyksiä pysäyttää Halloweenina käynnistynyt julhapyhien murha-aalto Gothamin alamaailmassa. Hän lyöttäytyy yhteen poliisivoimien ja Kissanaisen kanssa selvittääkseen tapauksen sekä kitkeäkseen kaupungin rikollisia pois pelilaudalta.

The Long Halloween perustuu supersuosittuun 90-luvun puolivälin sarjakuvatarinaan. Sillä on myös mukavan nimekäs ääninäyttelijäkaarti: rooleissa kuullaan mm. Jensen Ackles, Naya Rivera, Josh Duhamel, Billy Burke, Troy Baker ja Jack Quaid. Elokuvan ohjauksesta vastaa Chris Palmer.

Supernaturalista tuttu Ackles on aiemmin kuultu DC:n Batman: Under the Red Hood -animaatioelokuvan Jason Toddina/Red Hoodina. Hän otti kuitenkin Yön ritarin roolin salamana vastaan, kun sitä hänelle puhelimitse tarjottiin: ”He eivät ehtineet edes sanoa koko Batman-sanaa loppuun. He sanoivat ’Bat-’ ja minä huusin ’Kyllä!'”

The Long Halloween on Riveran (Glee) viimeiseksi jäänyt roolityö. Hänet kuullaan Kissanaisena tarinan molemmissa osissa. Näyttelijä-laulajatar menehtyi traagisesti kesällä 2020 ollessaan uimassa nuoren poikansa kanssa kalifornialaisella järvellä. Hän oli tuolloin 33-vuotias.

Batman: The Long Halloween, Part One striimattavissa nyt HBO Maxissa. Toisen osan ilmestymispäivä suoratoistopalveluun ei ole vielä tiedossa, mutta toivottavasti suomalaisten fanien ei tarvitse odottaa sitä kovin kauaa tämän ensimmäisen osan ahmimisen jälkeen.

Alla virallinen traileri.

Lähde: Entertainment Weekly

Lisää luettavaa