Nyt ilmaiskatselussa: Kostonhimoinen nainen aloittaa armottoman ajojahdin – Brutaali länkkäri kiellettiin Suomessa raaistavana

Tässäpä harvinainen tapaus.

22.6.2024 21:00

Viisi pahaa miestä (Five Savage Men / The Animals) on vuonna 1970 julkaistu länkkäri. Se jäi ohjaajansa Ron Joyn (1931-2013) ainoaksi valkokangaselokuvaksi, ilmeisesti heikon menestyksen vuoksi. Pääosissa nähdään mielenkiintoinen kattaus aikansa kuuluisuuksia: Michele Carey, Henry Silva, Keenan Wynn ja John Anderson.

Elokuva kertoo nuoresta naisesta, Alicesta, joka joutuu vankkuriryöstön yhteydessä viiden kovaotteisen miehen kidnappaamaksi. Miehet raiskaavat hänet ja lopulta jättävät kuolemaan. Tilannetta sivusta seurannut apassi ottaa Alicen hoiviinsa ja auttaa hänet kuntoutumaan täysiin voimiinsa. Alicen vahvistuttua hän pyytää apassilta apua veriseen kostoon.

Elokuvan oli tarkoitus saapua Suomenkin valkokankaille, mutta Valtion elokuvatarkastamo antoi sille KK-ikärajan (kokonaan kielletty) perusteena ”raaistava”. Maahantuoja valitti ikärajapäätöksestä, mutta Elokuvalautakunta hylkäsi sen pitäen KK-ikärajan voimassa. Näin ollen elokuvaa ei saanut esittää edes täysi-ikäisille.

Nyt tämän harvinaisen elokuvan voi katsoa ilmaiseksi Plexistä. Suoratoistossa ei ole suomenkielistä tekstitystä.

Katso Viisi pahaa miestä täältä. Episodin katselussa pituutta tälle elokuvalle kertyi mainoksineen 102 minuuttia. Huomioithan, että mainosten määrä voi vaihdella katselukohtaisesti.

Lisää luettavaa