Nyt ilmaiskatselussa: Tunnettujen näyttelijöiden arvostettu komedia vakavasta aiheesta – pohjautuu tositapahtumiin

Rotten Tomatoes -prosentti on 93.

6.7.2024 18:00

50/50 (2011, IMDb 7,6) on draama-komedia, joka kertoo 27-vuotiaasta Adam Lerneristä. Hän saa kuulla sairastavansa harvinaista selkärangan syöpää, ja lääkärin arvion mukaan hänen mahdollisuutensa selviytyä ovat 50/50. Adamin elämä muuttuu dramaattisesti, kun hän yrittää käsitellä diagnoosiaan ja sen vaikutuksia ystävyyssuhteisiinsa, parisuhteeseensa ja perheeseensä. Hänen paras ystävänsä Kyle tukee häntä omalla huumorintajullaan, ja Adam alkaa käydä terapiassa, jossa hän tutustuu nuoreen terapeuttiin, Katherineen.

Jonathan Levinen ohjaaman elokuvan pääosissa näyttelevät Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick ja Bryce Dallas Howard. Käsikirjoituksesta vastasi Will Reiser, ja se perustuu hänen omiin kokemuksiinsa syövän sairastamisesta. Rogen, joka näyttelee Kyleä, on Reiserin ystävä ja oli tukena Reiserin taistelussa syöpää vastaan.

Elokuva sai ilmestyessään erinomaisia arvioita. Rotten Tomatoesin kriitikoiden yhteenvedossa todetaan:

”Sydämellisyyttä henkivä elokuva vaikeasta aiheesta. 50/50 liikkuu vitsien ja draaman välillä yllättävällä hienostuneisuudella.”

Nyt voit katsoa elokuvan ilmaiseksi Rakuten TV:stä. Suoratoistoon on valittavissa suomenkielinen tekstitys ja ääniraidaksi joko 5.1 tai 2.0.

Katso kaksi Golden Globe -ehdokkuutta (paras elokuva – komedia tai musikaali, paras miespääosa – komedia tai musikaali (Gordon-Levitt) saanut 50/50 täältä. Elokuvan ikäraja on K-12 ja Episodin katselussa sen kesto oli mainoksineen 115 minuuttia. Huomioi, että mainosten määrä voi vaihdella katselukerrasta riippuen.

Alla elokuvan traileri.

Lisää luettavaa