Nyt Netflixissä: Kiitelty klassikkoleffa näyttäytyy nyt eri valossa – syynä tähden seksiahdistelukohu

IMDb-arvosana on 8,3.

5.1.2020 17:33

Netflixin valikoimasta löytyy nyt elokuva American Beauty (1999).

Tarinassa Lester ja Carolyn Burnhamin avioliiton hajoaminen käynnistää muutosten myrskyn heidän täydelliseltä vaikuttavassa naapurustossaan. Seksiahdisteluskandaalin kourissa nykyisin oleva Kevin Spacey voitti roolistaan Oscar-palkinnon.

Yhdysvaltalainen ohjaaja Christopher Shinn twiittasi vuonna 2017, että on aina ajatellut Kevin Spaceyn Oscar-puheen vuodelta 2000 vihjanneen hänen omiin ”kupruihinsa” tai hänen yrittäneen mitätöidä niitä. Hän arvelikin puhetta käytävän vielä läpi lehdistössä. The Telegraph tarttuikin puheeseen ja uutisoi siitä.

Kevin Spacey esitti American Beauty -elokuvassa keski-iän kriisissä kamppailevaa isää, joka ihastuu teinityttärensä ystävään. Oscar-puheessaan Spacey sanoi näin:

– Kiitos ystävilleni siitä, että näytätte minulle huonoimmat ominaisuuteni. Tiedän, että teette sen, koska rakastatte minua. Siksi rakastan Lesterin näyttelemistä, koska näemme kaikki hänen huonoimmat puolensa, mutta silti lopulta rakastamme häntä, Spacey sanoi puheessaan.

– Tämä elokuva merkitsee minulle sitä, miten kenen tahansa, mikä tahansa yksittäinen teko voi olla tuomittava, jos sitä ei tarkastella kontekstissa. Mutta tämän elokuvan riemukkuus on sen todellisessa kauneudessa, ja me löysimme todellista kauneutta tästä erikoislaatuisesta Alan Ballin käsikirjoituksesta, Spacey jatkoi.

Alla Kevin Spaceyn voittopuhe.

Lähde: The Telegraph

Lisää luettavaa