Nyt Netflixissä: Näyttävää ja laadukasta scifiä! Huippuleffa keräsi yli 600 miljoonan tulot

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 91.

22.3.2024 22:00

Netflixiin on lisätty Yksin Marsissa (The Martian, 2015).

Ridley Scottin ohjaama scifi-elokuva perustuu Andy Weirin menestysromaaniin. Astronautti Mark Watneyn luullaan kuolleen kovassa myrskyssä miehitetyllä Mars-tutkimusmatkalla, joten hänen miehistönsä lähtee kotimatkalle ilman häntä. Mutta Watney on selvinnyt elossa ja tajuaa olevansa yksin karulla planeetalla. Vain niukat varusteet apunaan hänen täytyy luottaa kekseliäisyyteensä pysyäkseen hengissä ja löytääkseen keinon viestittää Maahan olevansa elossa.

Miljoonien kilometrien päässä NASA ja kansainvälinen tiimi tiedemiehiä tekevät väsymättä töitä tuodakseen tämän yksinäisen ”marsilaisen” kotiin, kun toisaalla Watneyn miehistö suunnittelee rohkeaa, joskin melko mahdotonta pelastustehtävää.

Pääosissa nähdään Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Michael Peña, Kate Mara, Kristen Wiig, Sean Bean, Sebastian Stan, Donald Glover, Aksel Hennie ja Chiwetel Eijofor.

Yksin Marsissa sai kehuja kriitikoilta ja menestyi lippuluukuilla erinomaisesti. Scifi-elokuvan budjetti oli 108 miljoonaa dollaria, ja maailmanlaajuisesti leffa keräsi 630 miljoonan dollarin lipputulot.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 91. Episodin arviossa Yksin Marsissa sai neljä tähteä.

Yksin Marsissa on on näyttävä ja Nasan myötävaikutuksella uskottavasti toteutettu elokuva, mutta samalla siinä on rento tunnelma. Soundtrackilla kuullaan paljon 1970-luvun diskomusiikkia, mikä voi tuntua oudolta ajatukselta, mutta se on tarinassa täysin perusteltua. Yksin Marsissa ei ole yhtä syvällinen kuin Gravity tai Interstellar, mutta se on sympaattisimpia tieteiselokuvia, mitä on ikinä tehty”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia