Nyt Netflixissä: Oscar-ehdokkuuden napannut hirviöleffa tarjoaa jännittävän tulevaisuudenvision

Taidokkaasti tehtyjä monstereita.

21.4.2021 10:00

Melko yllättäen Oscar-ehdokkuuden parhaista erikoistehosteista napannut Netflix-tuotanto Love and Monsters on mielenkiintoinen apokalyptinen visio maailmasta.

Tuntemamme pieneläimet, kuten ravut ja etanat, ovat mutaation kautta kasvaneet jättiläismäisiksi ihmisiä ravinnokseen syöviksi hirviöiksi.

Tehoste-ehdokkuus on ihan aiheellinen, sillä monsterit ovat todella hyvin suunniteltuja ja toteutettuja.

Maailmanloppu pyyhkäisi suurimman osan ihmisistä hetkessä pois. Seitsemän vuotta myöhemmin eloonjääneet ovat pakotettuja asumaan bunkkereissa sillä maankamaralle astuminen olisi hengenvaarallista.

Päähenkilömme Joel (Dylan O’Brien) päättää kuitenkin ottaa riskin ja suuntaa kohti toista ihmisten kansoittamaa tukikohtaa, sillä hänen ihastuksensa Aimee (Jessica Henwick) on yhä elossa.

Matka on vain reilun sadan kilometrin mittainen, mutta vaaroja siitä ei puutu. Onneksi hän saa yllättävältäkin taholta apuja näiden päivien aikana.

O’Brien ei pääosassa ole erityisen karismaattinen kasvo, mutta kyllä hän näytellä osaa. Pelkurimaisesta ja kömpelöstä miehenalusta on nopeasti kasvava varsinainen soturi, eli selkeää kehitystä roolihahmolle on luvassa.

Love and Monsters tuli Netflixiin 14. huhtikuuta.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★★

Lisää luettavaa