Nyt Netflixissä: Rakastettu puunukke seikkailee jälleen – odotetun elokuvan takana Guillermo del Toro ja nimekäs ääninäyttelijäjoukko

Animoitua uutuuskatseltavaa viikonloppuun.

9.12.2022 10:00

Puinen nukkepoika pääsee jälleen parrasvaloihin, kun Guillermo del Toron uusi Pinocchio-elokuva saapuu suoratoistettavaksi Netflixiin tänään perjantaina 9. joulukuuta.

Del Toron versiointi klassikkosadusta on toteutettu stop-animaation muodossa. Tarina sijoittuu 1930-luvun Italiaan ja kertoo omalla otteellaan Pinocchiosta, joka haaveilee olevansa aivan oikea poika.

Pinocchion nimekkääseen ääninäyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Gregory Mann, Ewan McGregor, David Bradley, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, Ron Pearlman ja Tilda Swinton. Elokuvan tarina ja käsikirjoitus ovat del Toron, Patrick McHalen sekä Matthew Robbinsin yhteistä käsialaa.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa 15. lokakuuta Lontoossa pitkien tuotanto-ongelmien jälkeen ja nyt myös suoratoistokansa pääsee sukeltamaan sen tarjoaman seikkailun pariin. IMDb:ssä elokuvan arvosana on 8,1 ja Rotten Tomatoes -sivustolla sen tuoreusprosenttijakauma on 97/83 – se on kerännyt paljon kiitosta varsinkin visuaalisuudestaan, musiikistaan sekä äänityöskentelystään.

Edellinen filmatisointi Pinocchiosta ilmestyi Disney Plussan puolella vain muutama kuukausi sitten, syyskuun alussa. Liveaction-version pääosassa nähtiin Tom Hanks, mutta elokuva ei onnistunut lopulta voittamaan yleisöä taikka kriitikkoja puolelleen.

Alla Guillermo del Toron Pinocchion virallinen traileri.

Lisää luettavaa