Nyt Netflixissä: Sarjakuvaan perustuva uutuussarja rikkoo kaikki rajat: ”Kulttikamaa”, ”Hillitöntä tykitystä”

Rajat rikkovaa kovaa tykitystä luvassa.

Happy! on kukkahattutätien ja vanhoillisten setien painajainen. Netflixissä julkaistu sarja on irstas, perverssi, outo, sairas, tyhmä ja masentava, mutta yhtä aikaa nerokas, hauska, osuva ja kiinnostava. Moraaliton tarina esitetään päihtyneenä huojuvan kameran ja merisairaan filtterin kautta.

Pääosassa kroppansa kestokykyä mittaa Ace Venturan letkeydellä ja Crankin adrenaliinilla toimiva poliisi, joka on hylännyt oman elämänsä ja alistunut maailman saastaan. Kaikki on reilassa, kunnes mielipuolisen Joulupukin sieppaama tyttö lähettää sinisen mielikuvitusystävänsä hakemaan apua kyseiseltä henkipatolta. Hyperaktiivisen satuolennon pörrääminen näkökentässä saa kovemmankin äijän ottamaan nappeja.

Grant Morrisonin sarjakuvaan perustuva Happy! on kaikki rajat rikkovaa tykitystä, jossa voi Gregg Arakin Kaboomin tavoin käydä aivan mitä tahansa. Lisättynä Roger Rabbit -animaatiohahmolla, jonka ärsyttävyys on Dory-kalan luokkaa. Onneksi pääosajermu on yhtä innoissaan uudesta kaveristaan kuin katsoja.

Timanttisen alun jälkeen sarjan vauhti hidastuu ennen sopivaa loppua. Sarjan kahdeksasta jaksosta viisi on ohjannut Crank-elokuvat tehnyt Brian Taylor. Liekö sattumaa, että sarjan mahalasku osuu juuri vierailevien ohjaajien jaksoille. Läpi kauden päähenkilöä seuraava mankeli on kuitenkin niin koominen, että Happy! on suoraa kulttikamaa, jonka on helppo parantaa jo tilatulla toisella kaudella.

Tähdet ★★★★