Nyt HBO Nordicilla: Showpainin maailmaan sijoittuva huippuleffa – Oscar-ehdokkuudella huomioitu päätähti ei ollut saada roolia

Mickey Rourke. The Wrestler - Painija.

IMDb-arvosana on 7,9.

Päiivitys 6.9.2020 kello 16:03. Jutussa oli virheellisesti aiemmin tieto, että elokuva on Netflixin valikoimassa.

HBO Nordicin valikoimasta löytyy nyt rouhea leffa The Wrestler – painija (2008).

1980-luvun lopulla Randy ”The Ram” Robinson (Mickey Rourke) oli kuuluisa ammattipainija. Nyt, kaksikymmentä vuotta myöhemmin, hän esiintyy henkensä pitimiksi kouralliselle painifaneja koulujen liikuntasaleissa ja paikalliskeskuksissa ympäri New Jerseytä. Rourke huomioitiin Oscar-ehdokkuudella, kuten myös leffassa nähtävä Marisa Tomei.

Episodin arvostelussa tuumittiin näin:

”Toisinaan liiallista sentimentaalisuutta hipova elokuva on riipivän rehellinen kuvaus yhden miehen hiljaisesta tuskasta, toivottomista odotuksista ja sielua piinaavasta yksinäisyydestä. Intensiivisen Rourken suurenmoisen vilpitön roolisuoritus on sydäntä särkevä, humoristinen ja harvinaisen henkilökohtainen. The Wrestler on Mickey Rourken todellinen ylösnousemus raskaimman sarjan draamanäyttelijöiden kehään.”

Ohjaaja Darren Aronofsky kertoi Rourken olleen ykkösvalinta rooliin. Studio olisi kuitenkin halunnut rooliin Nicolas Cagen, joten Aronofskyn täytyi taistella Rourken puolesta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut