Nyt Netflixissä: Sinkkuelämää-tekijän uusi sarja on menestys, mutta se on saanut monet raivoihinsa

Romanttisen komediasarjan keskushahmo on nykyajan amerikkalainen Pariisissa

Puolalaisen ”rakasta kidnappaajaasi”-hölynpölyn 365 Days jälkeen vaikuttaa siltä, että Netflixiltä on taas tullut hitti, joka on menestyksen lisäksi herättänyt lähes universaalia vihaa.

Ranskalaiset ovat Emily in Paris -arvioissaan listanneet sarjan monia virheitä, ja epätoivoisissa lehtijutuissa on ihmetelty, miksi ihmeessä ihmiset edes katsovat sitä.

Korkokenkäisestä amerikkalaisesta Pariisissa kertovan tarinan synnyttämä nettiviha ei sinänsä ole yllättävää. Kaikki naisille suunnattu viihde lytätään samalla tavalla. Ajatellaan vaikkapa Twilight-elokuvia verrattuna Fast & Furious -leffoihin: molemmat ovat aivan yhtä idioottimaisia.

Totta kai sarja on hölmö, mutta romanttisissa komedioissa on omat sääntönsä − aivan kuten science fictionissakin. Asiaan kuuluu, että kaikki ihmiset ovat kauniita ja kadut puhtaita. Se, että joissain taloissa ei ole hissejä, on tietenkin vain hurmaavaa.

Tuntuu kuin sarjaan olisi ympätty kaikki 1990-luvun romanttisen komedian kliseet yrmeine tupakoivine ranskalaisineen. Tarina yrittää olla vähän risqué, onhan mukana Sinkkuelämää-tuottaja Darren Star.

Silti kyberseksiä harrastetaan peittojen alla, ja vaikka ärsyttävä Emily (Lily Collins) saattaa tuntea olonsa Nicole Kidmaniksi Moulin Rougessa, hän ei todellakaan ole mikään katonrajasta laskeutuva kurtisaani.

Älä katso sarjaa ranskalaisten seurassa.

Marta Bałaga

Tähdet ★★★

Aiheeseen liittyvät jutut