Nyt Netflixissä: Arcane kääntää suositun nettipelin vaikuttavaksi animaatiosarjaksi – ei sovi kuitenkaan perheen pienimmille

Yleisö vaikuttaa tyytyväiseltä; sarjan IMDb-arvosana on huima 9,4.

Viime aikoina suosittujen videopelien adaptoiminen televisiosarjan muotoon vaikuttaa olevan muodissa – tästä todisteena esimerkiksi Noituri ja The Last of Us. Näiden joukkoon liittyy nyt Arcane: League of Legends, joka sai viime viikonloppuna ensi-iltansa Netflixissä.

Arcane kertoo Violetista (Hailee Steinfield; Pitch Perfect, Hawkeye) ja Powderista (Mia Sinclair Jenness/Ella Purnell), Zaunin alamaailmassa kasvaneista sisaruksista, jotka ajautuvat erilleen kohtalokkaan pelastusoperaation yhteydessä. Sarjan kehittelijöistä tämä traaginen siskos-dynamiikka muodostaa parhaan mahdollisen selkärangan sarjan kerronnalle ja tarinamaailman laajentamiselle sekä tarjoaa myös uusille faneille vahvan tarttumapinnan tapahtumiin.

Kuten alkuperäispelinsäkin, Arcane on suunnattu varttuneemmalle kuluttajakunnalle. Fortiche Productionin luomasta kauniin yksityiskohtaisesta animaatiotyylistä huolimatta sarja esittelee synkkää sekä väkivaltaista kuvastoa läpi jaksojen. Myös sen temaattinen puoli nostaa käsittelyyn vakavia aiheita. Tämä visuaalisen hienouden ja tarinankerronnan koskettavuuden sekoitus tekee Arcanesta erittäin toimivan ja mielenkiintoisen katselukokemuksen.

League of Legends -pelin kehitellyt Riot Games -studio on ollut vahvasti mukana työstämässä myös tätä uutuussarjaa. Sen kehittelijä- ja käsikirjoittajaduo Christian Linke ja Alex Yee ovat työskennelleet Riotilla yli vuosikymmenen ajan. ”Tämä on rakkauskirje [League of Legends] franchiselle, animaatiolle ja kaikille [projektissa] mukana olleille taiteenaloille.”

League of Legends on tietokoneella pelattava strateginen taisteluareenamoninpeli (MOBA), jossa kaksi erilaisista sankarihahmoista koostuvaa joukkuetta koettaa valloittaa vastustajansa tukikohdan. Sen tiimoilta pelataan myös massiivisia esports-turnauksia ympäri maailmaa. Televisiosarja mahdollistaa tuttujen hahmojen ja pelimaailman syvällisemmän tutkiskelun: pelissä ei esimerkiksi nähdä hahmojen puhuvan lainkaan.

Arcanen kolme ensimmäistä jaksoa ovat nyt katsottavissa Netflixissä. Kolme seuraavaa jaksoa saapuvat suoratoistopalveluun 13. marraskuuta ja kolme viimeistä jaksoa 20. marraskuuta.

Alla sarjan virallinen traileri.

YouTube video

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät jutut