Nyt Netflixissä: The Batman -ohjaajan tuottama scifiuutuus Mother/Android koskettaa, vaikkei yllä täyteen potentiaaliinsa

Tästä dystopiameininkiä viikonloppuun.

7.1.2022 21:30

Maaliskuussa ensi-iltansa saavan The Batman -elokuvan lisäksi Matt Reeves on ehtinyt myös tuottamaan uuden Mother/Android-nimeä kantavan scifiteoksen. Elokuva saapui Netflixin katselukirjastoon perjantaina 7. tammikuuta.

Nuori Georgia tajuaa olevansa raskaana, mutta ennen kuin hän ehtii sulatella asiaa tarkemmin poikaystävänsä Samin kanssa, ihmisiä auttavat androidit nousevat kapinaan. Nuoren parin täytyy siis pian sekä sopeutua uuteen maailmantilanteeseen että selvittää, millä he saavat annettua lapselleen parhaan mahdollisuuden normaaliin elämään.

Mother/Android on mukiinmenevä post-apokalyptinen scifitarina. Se tuo löyhästi mieleen Detroit: Become Human -videopelin ja I, Robot -elokuvan, mutta valitettavasti se ei kuitenkaan poraudu potentiaaliinsa läheskään yhtä hyvin. Tarina keskittyy vahvasti vain ihmisnäkökulmaan jättäen androidit kovin kaksiulotteisiksi antagonisteiksi; asetelma olisi tarjonnut otollista pohjaa keskustelulle ihmisyyden perimmäisistä piirteistä suhteessa mekaanisiin elämänmuotoihin. Tästä huolimatta elokuva onnistuu kuitenkin loppuaan kohti kaivamaan esiin koskettavaa tunteikkuutta perheasetelmansa kautta ja mukaan mahtuu myös useampi jännittävä toimintakohtaus.

Elokuvan pääosissa nähdään Chloë Graze Morez, Algee Smith ja Raúl Castillo. Sen ohjaus ja käsikirjoitus on Mattson Tomlinin käsialaa.

Alla Mother/Android traileri.

Lisää luettavaa