Nyt Netflixissä: ”Vuoden suurin pettymys tähän mennessä” – Miten voi jännäri näin pahasti epäonnistua tällä porukalla?

Ensimmäinen puolituntinen on pätevää hitchcockmaista kerrontaa, mutta siihen se jää.

Tähän mennessä vuoden suurin pettymys on tämä Joe Wrightin (Sovitus, Synkin hetki) ohjaama trilleri, joka lainaa niin Takaikkunaa (1954) kuin Copycat – Kopiomurhaajaakin (1995).

Edellä mainitut onnistuvat pitämään kuvionsa kasansa, kun taas Nainen ikkunassa on melkoinen sekasotku. Sen ensi-iltaakin jouduttiin odottamaan kauan, ja Netflixin julkaistavaksi se lopulta päätyi, mutta ei varmaankaan alkuperäisessä muodossaan. Jossain kätköissä on tästäkin olemassa toimiva versio, joka odottaa pääsyä päivänvaloon.

Työryhmäkin on Hollywoodin kärkeä kuvaajaa, käsikirjoittajaa ja säveltäjää myöden. Näyttelijöissäkin nähdään muun muassa Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore ja Jennifer Jason Leigh. Eihän tällainen voi epäonnistua?

Ensimmäinen puolituntinen onkin ihan pätevää hitchcockmaista kerrontaa, ja sen aikana tutustumme vahvasti lääkitettyyn agorafobiasta kärsivään päähenkilöön (Adams), joka todistaa murhan ikkunastaan. Virkavalta ei kuitenkaan usko häntä, ja pian hän epäilee itsekin näkemäänsä.

Genressään kliseisen alkuasetelman jälkeen leffa matkaa kohti käsittämättömän typerää loppuhuipennusta. Adams on loistava niin kuin aina, mutta esimerkiksi Oldmanin ja Leigh’n näyttelijätaitoja ei hyödynnetä.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät jutut