Nyt Netflixissä: yksi viime vuosien parhaista sotaleffoista – visuaalisesti upea ja hurja elokuva

Neljän tähden elokuva.

1.11.2021 21:00

Netflixiin on lisätty Taistelulähetit – 1917 (2019).

Sam Mendesin (American Beauty, Skyfall) ohjaama ja kehuja kerännyt sotaelokuva sijoittuu ensimmäiseen maailmansotaan. Kaksi nuorta brittisotilasta, Schofield ja Blake, saavat mahdottomalta vaikuttavan tehtävän. Heidän täytyy taistella aikaa vastaan, ylittää vihollisten alueet ja toimittaa viesti, joka estää satoja sotilaita joutumasta kuolettavan hyökkäyksen kohteeksi. Lisäksi Blaken veli on näiden sotilaiden joukossa.

Pääosissa nähdään George MacKay, Dean-Charles Chapman, Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden, Mark Strong ja Andrew Scott.

1917 voitti kolme Oscar-palkintoa: paras kuvaus, äänitys ja erikoistehosteet.

1917:n Rotten Tomatoes -prosentti on 89. Episodin arviossa elokuva sai neljä tähteä. Alla on otteita arviosta.

”Mestarikuvaaja Roger Deakinsin kuvaama elokuva on visuaalisesti upea, ja kuvasto vaihtelee kiehtovasti. Nyt ei ole käytetty pelkkää yhtä väripalettia, vaan kirkkaasta päivänvalosta ja vihreistä niityistä siirrytään keskelle ruumiiden täyttämää mutaista maastoa, ja sieltä edelleen pimeisiin raunioihin, ennen kuin päästään määränpäähän.”

1917 on nostettu joissain arvioissa jopa Pelastakaa sotamies Ryanin ja Kunnian polkujen kaltaisten sotaelokuvan mestariteosten joukkoon. Vaikka 1917 ei ihan niin korkealle nousekaan, on se sodan julmuuden ja traagisuuden kuvauksessa todella järisyttävä.”

Katso traileri alta.

Lähde: Flixable

Lisää luettavaa