Nyt suoratoistona: Oivallinen Oscar-ehdokkuuden saanut oikeussalitrilleri – ilman tätä ei ehkä olisi Will Hunting -elokuvaa

IMDb-arvosana on 7,7.

30.3.2023 11:00

Ruutu Plussan lisäpalvelussa SkyShowtimessa on nyt elokuva Alaston pelko (1996). Se löytyy myös Netflixistä.

Edward Norton sai aikoinaan Oscar-ehdokkuuden sivuosastaan leffassa. Nortonin lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Richard Gere ja Laura Linney.

Alaston pelko on oikeussalitrilleri, jossa menestyvä lakimies ottaa vastaan jutun, joka vaikuttaa mahdottomalta voittaa. Jutussa syytetään nuorta kuoripoikaa katolisen papin murhasta.

Elokuvan ohjaaja on Gregory Hoblit ja se perustuu William Diehlin romaaniin. Hoblitin muista töistä voisi mainita vähän tunnetun, varsin kelvon scifi-elokuvan Frequency sekä toisen oikeusjuttua käsittelevän elokuvan Fracture – murtumaton.

Nortonin tähti lähti nousuun roolista, jota ei myöskään ollut helppo saada. Rooliin koe-esiintyi 2100 hakijaa, joiden mukana muun muassa Matt Damon, joka halusi roolin epätoivoisesti, sillä hän oli aiemmin menettänyt roolin Ethan Hawkelle elokuvassa Kuolleiden runoilijoiden seura (1989).

Damon totesi pettymyksen jälkeen näyttelijäksi murtautumisen olevan niin epätodennäköistä, että hän päätti tehdä käsikirjoituksen Ben Affleckin kanssa, josta syntyi elokuva Will Hunting. Se avasi portit Hollywoodiin myös Damonille. Alla traileri.

Lue myös: Huh huh! Muistatko vielä uhkean ruotsittaren Victoria Silvstedtin, 48? Näin seksikkäästi ikinuori nainen poseeraa edelleen – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyen

Aiheeseen liittyviä elokuvia