Nyt se on varmaa! The Legend of Zelda -pelisarjasta tulee elokuva – Spider-Man-tuottaja mukana

Upeita uutisia pelisarjan faneille.

8.11.2023 00:52

Peliyhtiö Nintendo on ilmoittanut, että The Legend of Zelda -videopelisarjasta tehdään näytelty elokuva. Ilmoituksen teki pelisarjan luoja Shigeru Miyamoto Nintendon X-tilillä.

”Tämä on Miyamoto. Olen työskennellyt The Legend of Zeldan live-action -elokuvan parissa jo monta vuotta Avi Arad -sanin kanssa, joka on tuottanut monia megahittielokuvia”, myös Marion luonut Miyamoto aloittaa.

”Olen pyytänyt Avi-sania tuottamaan tämän elokuvan kanssani, ja olemme nyt virallisesti aloittaneet elokuvan kehittämisen Nintendon itsensä ollessa vahvasti mukana tuotannossa. Sen valmistuminen vie aikaa, mutta toivon, että odotat sen näkemistä.”

Elokuvan tulee ohjaamaan Wes Ball, joka on ohjannut esimerkiksi The Maze Runner -elokuvan ja tulevan Kingdom of the Planet of the Apesin. Tuottajina toimivat Miyamoto sekä Arad, joka on aiemmin ollut mukana tuottamassa esimerkiksi näyteltyjä Hämähäkkimies-elokuvia ja animoituja Spider-Verse-elokuvia. Tuotantoyhtiöinä ovat Nintendo ja Sony.

Viime keväänä Nintendon toiseen pelihahmoon perustuvasta The  Super Mario Bros. -elokuvasta muodostui valtava menestys ympäri maailmaa tuottaessaan peräti 1,36 miljardia dollaria lippuluukuilla. Alkuvuodesta julkaistu, videopeliin perustuva The Last of Us -tv-sarja keräsi kiitosta niin katsojilta kuin kriitikoiltakin. Menestystä on niittänyt myös lokakuussa julkaistu Five Nights at Freddy’s -pelisarjaan perustuva elokuva. The Legend of Zelda -elokuvan julkistaminen on täten jatkumoa videopeleihin perustuvien elokuvien jonkinlaiselle uudelle tulemiselle.

The Legend of Zelda on suosittu pelisarja, joka seuraa hahmoja nimeltään Link ja Zelda, jotka taistelevat pahuutta vastaan Hyrulen fantasiamaailmassa. Roolipelisarja on tunnettu omaperäisestä tarinastaan, ainutlaatuisista seikkailuistaan ja monipuolisista pulmatehtävistään. Sen ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1986. Viimeisin teos, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, julkaistiin viime toukokuussa, ja siitä tuli sarjan menestyneimpiä osia sekä arvostelujen että myyntilukujen osalta.

Lisää luettavaa