Nyt suoratoistona: Näin tehdään onnistunut ja viihdyttävä ”propagandaleffa” – laivasto kiitti viisinkertaisista hakumääristä

IMDb-arvosana on 6,9.

5.9.2023 19:00

Viaplayssa on nyt elokuva Top Gun (1986).

Ohjaaja Tony Scott ei kenties tarkoittanut elokuvaa varsinaiseksi propagandaksi, mutta sen verran luihin ja ytimiin se meni Yhdysvaltain nuorilla miehillä, että laivaston hakumäärät moninkertaistuivat. Top Gun -leffa oli niin yleisöä inspiroiva kuvaus laivastosta, että haut sinne lisääntyivät viisinkertaiseksi.

Laivasto käytti tilaisuutta hyödykseen ja perusti värväyspisteitä joihinkin isoihin elokuvateattereihin. Näin he saivat houkuteltua joukkoihinsa useita nuoria, joilla oli vielä adrenaliinia veressä elokuvan jälkeen.

Val Kilmer näyttelee Icemania ja Tom Cruise Maverickia.

Top Gun oli Tom Cruisen uralle merkittävä elokuva, sillä se sinetöi hänen supertähteytensä Hollywoodissa. Elokuvassa nähtiin Cruisen lisäksi myös Val Kilmer. Kilmer ei alun perin halunnut olla elokuvassa, mutta siitä tuli silti yksi hänen ikonisimmista rooleistaan.

Kaksikko nähtiin uudelleen Top Gunin jatko-osassa Top Gun: Maverick. Jatko-osaa saatiin odotella yli 30 vuotta.

Elokuva on myös Netflixissä ja SkyShowtimessa. Alla traileri.

Lue myös: Uhkarohkea operaatio Market Garden oli toisen maailmansodan keskeisiä hetkiä – pätevä sotaelokuva nyt Prime Videossa – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa