Nyt tv:ssä: Kuolemantuomio pelkän vaatteen vuoksi?

Tunteet kuumina torilla.

23.3.2024 21:42

Viikko sitten Ylellä käynnistyneen Vera Stanhope tutkii -sarjan (Vera) tuorein kausi pääsee varsinaisille uomilleen vasta tämän illan jaksossaan. Sarjan 13. tuotantokauden aluksi henkirikostiimi sai uuden jäsenen, mitä näin pitkäikäisessä sarjassa voi pitää pahimmillaan väsyttävänä kliseenä. Tämän illan jaksossa uusi kaveri on kuitenkin poissa ja kuviin marssitetaan sarjan viidennestä kaudesta muissa maisemissa pysytellyt Joe Ashworth (David Leon).

Valta-asetelmassa on kausien välillä tapahtunut kunnon muljahdus, sillä Ashworth saapuu tuttuun yksikköönsä ylennettynä uuteen virkaan. Hän palaa toimintatapojen tarkkailijan ominaisuudessa, mikä ei luonnollisesti ilahduta Vera Stanhopea (Brenda Blethyn). Pitkässä takissaan, kaulaliinassaan ja maastoon sopivissa kengissään kaikkea muuta kuin rikosylikomisariolta vaikuttavalla Stanhopella on kiireellisempääkin tekemistä kuin pokkurointi ja yksikön kehitystyö: murhatutkinta.

Paikallistorilla työskennellyt nuorukainen on ajettu kuoliaaksi kostean illan päätteeksi. Päällään nuorukaisella oli upouusi pusero, mutta vaatteiden alla piilee mysteeri. Onko tapauksessa kyse tuoteväärennösten myynnistä, torikauppiaiden välisen kiistan kulminoitumisesta, vai mistä?

Sarjan 13. kausi on edellisten tapaan hötkyilemätön ja maanläheinen. Tällä tuotantokaudella on ns. jouluepisodi mukaan lukien vain neljä jaksoa, eli yksi vähemmän kuin kaudella 12. ja kaksi vähemmän kuin sitä edellisellä kaudella. ITV on luvannut, että Veraa kuvataan tänä keväänä jälleen. 14. tuotantokausi on kuitenkin jäämässä vain kahden jakson mittaiseksi. Huhujen mukaan Brenda Blethyn epäröi sarjan jatkamista jo 12. kauden jälkeen.

 

Vera Stanhope tutkii Yle tv1:llä lauantaisin klo 21.30 ja kaikki jaksot Yle Areenassa.

Lisää luettavaa