Nyt Viaplayssa: Ehdoton suositus katastrofielokuvien ystäville – Efektit suorastaan puskevat silmille

IMDb-arvosana 6,1.

17.2.2021 10:22

Säiliöauto kolaroi yhdeksän kilometriä pitkässä norjalaisessa autotunnelissa. Liikenne on jumissa ja tunnelin täyttää tappava, ehtymätön musta savu.

Elisa Viihde Viaplayn ohjelmistoon kuuluva The Tunnel on onnistunut katastrofihömppä. Jos haluat nähdä, miten tavalliset ihmiset selviytyvät onnettomuudesta autotunnelissa, elokuva pitää minkä lupaa.

Norjalainen genre-elokuva on hieman yllättäen kaikin puolin laadukas, eikä mikään halpistuotanto vetoavasta aiheesta. Henkilöhahmot ovat miellyttävän arkisia ja Norja tapahtumapaikkana suomalaisittain koskettava – “vastahan ajoimme samoissa tunneleissa”.

Kuvausjälki on tarkkaa kuin elokuvateatterin kärkidraamoissa ja onnettomuuden lopulta iskiessä efektit puskevat kasvoille odottamattomalla voimalla.

Näistä kaikista onnistumisista huolimatta The Tunnel ei liialti erotu muista vastaavista onnettomuuspätkistä, vaikka onkin selvästi todentuntuisempi kuin se pakollinen verrokki, Sylvester Stallonen Daylight – paniikki tunnelissa (1996).  Silti ehdoton suositus kaikille lajityypin ystäville.

Tähdet ★★★

Jani Svensk

Lisää luettavaa