Nyt Viaplayssä: ehkä kaikkien aikojen paras sotaelokuva – leffassa on brutaali yksityiskohta, jota monet eivät huomanneet

Viiden Oscarin sotaleffa.

Viaplayn valikoimaan on lisätty katsottavaksi Pelastakaa sotamies Ryan (Saving Private Ryan, 1998).

Steven Spielbergin ohjaama Pelastakaa sotamies Ryan on yksi kaikkien aikojen parhaita sotaelokuvia. Toiseen maailmansotaan sijoittuva elokuva kertoo joukosta sotilaita, jotka saavat tehtäväkseen etsiä vihollislinjojen takana olevan sotamies Ryanin, joka pitää tuoda pois rintamalta, koska hänen veljensä ovat kaatuneet sodassa.

Pääosissa nähdään Tom HanksTom SizemoreEdward BurnsBarry PepperAdam Goldberg, Giovanni RibisiJeremy Davies ja Matt Damon.

Pelastakaa sotamies Ryan voitti Oscar-palkinnot parhaasta ohjauksesta, kuvauksesta, leikkauksesta, äänityksestä ja äänitehosteista.

Triviana voidaan mainita, että elokuvassa on brutaali yksityiskohta, joka on mennyt monilta ohi. Omaha Beachin maihinnousun jälkimainingeissa kaksi saksalaisten joukkojen sotilasta antautuu liittoutuneille. Antautuneet anovat armoa, mutta heitä ymmärtämättömät liittoutuneet teloittavat heidät siihen paikkaan. Kohtauksesta tekee entistä brutaalimman se, että antautuneet eivät itse asiassa ole edes saksalaisia. He puhuvat tsekkiä, jota liittoutuneet eivät edes tajunneet.

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut