Nyt Viaplayssa: Spielbergin eeppisesti flopannut fantasialeffa – ”elokuvantekemisen riemuvoitto”

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 75.

26.11.2023 19:00

Viaplayn valikoimaan on lisätty Iso kiltti jätti (The BFG, 2016).

Steven Spielbergin ohjaama fantasiaseikkailu perustuu Roald Dahlin kirjaan. Koko perheelle tarkoitettu elokuva kertoo pikkutytöstä, joka ystävystyy lempeän jättiläisen kanssa. Kaksikko lähtee seikkailemaan Jättiläismaahan, jossa riittää ihmeitä ja vaaroja.

Pääosissa nähdään Mark Rylance, Ruby Barnhill, Bill Hader, Rebecca Hall ja Penelope Wilton.

140 miljoonan dollarin budjetilla varustettu Iso kiltti jätti floppasi lippuluukuilla. Maailmanlaajuisesti leffa keräsi 195 miljoonan dollarin lipputulot, mutta ne eivät riittäneet kattamaan kaikkia elokuvasta aiheutuneita kustannuksia (markkinointi yms.). Iso kiltti jätti toi 90-100 miljoonan dollarin tappiot tekijöilleen.

Kriitikot ottivat fantasiaseikkailun tosin positiivisesti vastaan. Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 75. Episodin arviossa Iso kiltti jätti sai neljä tähteä.

Iso kiltti jätti on elokuva, joka on ollut mahdollista tehdä kunnolla vasta nyt, ja silti se kuuluu menneeseen maailmaan. Se ei ehkä näppäile tunteita yhtä tehokkaasti kuin Spielbergin varhaisemmat työt ja joistakin aikuisista se voi tuntua turhankin ennalta-arvattavalta, mutta se on silti elokuvantekemisen riemuvoitto”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lähteet: THR,

Lisää luettavaa