Nyt Viaplayssa: Ylistetty ja hiukan erikoisempi supersankarileffa – Batman v Superman -ohjaaja puikoissa

IMDb-arvosana on 7,6.

Watchmen (2009) -elokuvassa eletään vuotta 1985, jolloin supersankarit lyöttäytyvät yhteen selvittääkseen entisen kollegansa Koomikon mystistä murhaa. Pian heille paljastuu uhkaava juoni, joka vaarantaa koko ihmiskunnan. Mutta jos vaarassa olevat supersankarit eivät pysty pelastamaan itseään, kuka pelastaa meidät?

Episodin arvostelussa tuumittiin näin:

”Näyttelijävalinnat ovat osuneet kohdalleen. Billy Crudup läpikuultavan sinisenä Tri Manhattanina tuo hahmoon juuri oikean määrän etäistä ylimielisyyttä, mutta myös ihmisyyttä. Jackie Earle Haley on sosiaalisesti rajoittuneena Rorschachina mies yhtä kohdallaan kuin vaikuttavassa roolissaan Little Childrenissä ja hänen kollegansa samasta elokuvasta, Patrick Wilson, on arkana Dan Dreibergina ryhmän haavoittuvaisin ja inhimillisin hahmo. Malin Akerman seksikkääseen lateksiin pukeutuneena Lauriena puolestaan kääntää kenen tahansa pään.

Watchmen on sarjakuvafilmatisointi, mutta se ei ole mikään Fantastic Four. Se vaatii katsojaltaan oikeaa mielenvirettä paneutua monimutkaisiin juonenkäänteisiin, eikä se välttämättä kokonaan avaudu alkuperäisteosta tuntemattomalle. Haastava, synkkä ja kuvastoltaan rankka mutta visuaalisesti komea elokuva antaa ajattelemisen aihetta sekä syyn katsoa sen vielä toisenkin kerran.”

Ohjaajana toimii Batman v Superman – ohjaaja Zack Snyder. Näyttelijöinä häärivät Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jackie Earle Haley, Jeffrey Dean Morgan, Patrick Wilson, Carla Gugino, Matt Frewer, Stephen McHattie, Laura Mennell ja Robert Wisden.

Goode kysyi sarjakuvia fanittavalta ystävältään neuvoa, kannattaisiko hänen edes lukea Watchmenin käsikirjoitusta. Ystävä tuumi, että hänen pitäisi lukea Watchmen-sarjakuva heti ja ottaa rooli vastaan kyselemättä. Wilsonin ystävä puolestaan sanoi, että jos Wilson aikoo joskus tehdä supersankarileffan, sen kannattaa olla tämä. Alla traileri.

YouTube video

Lähde: IMDb