Nyt Yle Areenassa: Ohjaajalegendan musiikkielokuva, jonka julkaisun artisti esti oikeudessa kahdesti ennen kuolemaansa

Amazing Grace

Episodi antoi elokuvalle neljä tähteä.

Vielä on yli kaksi kuukautta aikaa katsoa yksi viime vuosien parhaista musiikkielokuvista, kun Yle Areenassa on nähtävillä kylmiä väreitä nostattava Amazing Grace.

Soulin kiistattomasti parhaimpiin artisteihin lukeutunut Aretha Franklin teki legendaarisiksi muodostuneet keikat babtistikirkossa vuonna 1972. Keikoista julkaistiin samalla nimellä kulkeva klassikkolevytys, mutta kuvamateriaali jäi arkistoihin vuosikymmeniksi.

Alan Elliott ohjasi tämän upean konserttielokuvan legendaarisen ohjaaja Sydney Pollackin kuvaamasta materiaalista. Materiaali ei ollut kovin onnistunutta, ja äänen synkronointi osoittautui vaikeaksi. Franklin ei halunnut julkaista taltiota, ja kävi kahdesti jopa oikeutta, jotta sai estettyä elokuvan julkaisun.

Kun Franklin kuoli, hänen perikuntansa teki sopimuksen elokuvan julkaisusta.

Episodin neljän tähden arviossa ylistetään elokuvaa. ”Dokumentti on yllättävän kiehtova. Siinä näkee hien, siinä näkee ponnistelun, siinä näkee hitto vie Mick Jaggerin yleisön joukossa, näyttäen Franklinin äänen voiman tyrmäämältä. Se saa myös miettimään miten paljon nykyään pannaan painoa niin sanotulle esitykselle, jossa musiikki usein jää toiseksi tanssikuvioille ja Cirque du Soleil -tyyppisille temppuiluille.”

Elokuvan voi katsoa tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut