Ohjaaja paljasti: Will Smith lähti lätkimään megaleffasta – käsikirjoitus kirjoitettiin uusiksi kahdessa viikossa

Ohjaaja ja käsikirjoittajat lukittautuivat asuntoon kirjoittamaan.

6.2.2022 20:00

Ohjaaja Roland Emmerich paljasti, miten Will Smithin lähteminen vaikutti Independence Day: Uusi uhka -elokuvan tuotantoon.

Alun perin Smithin oli tarkoitus uusia roolinsa Steven Hillerinä vuonna 1996 ilmestyneen klassikkoelokuvan jatko-osassa, mutta Smith lähti viime tinkaan tuotannosta. Smithin raportoitiin lähteneen jatko-osasta Suicide Squadin takia.

Emmerich kertoi The Wrapin haastattelussa, mitä tapahtui Smithin lähdön jälkeen.

– Olen ylpeä Independence Day: Uudesta Uhasta, mutta meillä oli yksi ongelma. Kun olimme valmistautumassa, Will Smith päätti lähteä. Se oli suuren suuri ongelma minulle, Emmerich totesi.

Jatko-osa oli jo esituotannossa, joten ohjaaja joutui tuumailemaan, miten edetä.

– Jouduin silloin päättämään, pitäisikö jatkaa vai ei? Tajusin, että olin käyttänyt jo 10 tai 12 miljoonaa dollaria, joten silloin ei lopeteta helposti.

– Sain kaksi nuorta kirjoittajaa, ja me lukittauduimme newyorkilaiseen asuntoon, koska toinen heistä ei voinut lähteä New Yorkista, hänellä oli tv-sarja siellä. Ja me kirjoitimme uuden käsikirjoituksen kahdessa viikossa. Meidän oli pakko. Silloin puhuimme päivittäin puhelimessa Emma Wattsin (Fox-studion johtaja) kanssa, Emmerich summasi.

Uusi uhka ilmestyi vuoden 2016 kesällä, mutta ei saanut niin positiivista vastaanottoa kuin ensimmäinen osa.

Emmerichin seuraava ohjaustyö on scifi-elokuva Moonfall, joka saa ensi-iltansa Suomessa maaliskuussa.

Lähde: The Wrap

Lisää luettavaa